Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Haberleri - Sayfa 2

Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, çalışma ve sosyal güvenlik ilgili işlerden sorumlu olan bakanlık.

27 Mayıs 1934 tarih ve 2450 sayılı İktisat Vekaleti Teşkilatı ve Vazifeleri Hakkında Kanunla, bakanlık bünyesinde İş ve İşçiler Bürosu olarak ilk defa temelleri atıldı.

Çalışma Bakanlığı, 7 Haziran 1945'te devlet dairelerinin bakanlıklara ayrılması ile kurulmuştur. 22 Haziran 1945 tarihinde, 4763 sayılı Çalışma Bakanlığı'nın Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun çıkarıldı.

Şu anki bakan olan Prof. Dr. Vedat Bilgin, T.C. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu başkan vekili ve cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak görev yaptı. 21 Nisan 2021 tarihinde çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı görevine getirilmiştir.

Bakan Işıkhan'dan "emekliler yılı" paylaşımı: Özel hizmetler sunmak için çalışmalar başlatacağız Bakan Işıkhan açıkladı: Kısa Çalışma ödeneğinde asgari prim ödeme gün sayısı 450'ye indirildi Çalışan anneye 50 bin 634 TL destek Fabrikada skandal olay! Patronun işçiye yaptığı anbean görüntülendi Çalışma Bakanı Işıkhan duyurdu: Yeni asgari ücret 17 bin 2 TL oldu Asgari ücret görüşmesi sona erdi: Bakan Işıkhan, 19:30'da açıklama yapacak Yunanistan'da yeni göç yasası: Çalışan göçmenlere oturum izni Emekli olacak, işten ayrılacak herkese 'sabırlı olun' uyarısı: Alacağınız para yüzde 50 artacak Asgari ücret pazarlığı... İkinci toplantıdan da rakam çıkmadı Gözler bugünkü randevuda: 2024'te Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrette gözler ikinci toplantıda! TÜİK masaya rakamla gelecek TBMM'de bütçe görüşmeleri ertelendi Asgari ücrette zam maratonu başlıyor! İlk toplantı bugün Bakan Işıkhan, "asgari ücret" için tarih verdi! Alo 170'te EYT yoğunluğu: Ocak-ekim döneminde 25 milyon çağrı geldi En düşük emekli maaşı için rakam ortaya çıktı! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan o haberlere yalanlama 2024 memur ve emekli zammı yüzde kaç olacak? En düşük maaş için rakam göründü Asgari ücret maratonu başlıyor! Bakan Işıkhan'dan flaş açıklama geldi Bakan Işıkhan, emekli ikramiyesi için tarih verdi Üçlü Danışma Kurulu, “Türkiye Yüzyılında Sosyal Diyalog” gündemiyle toplandı Engelli ve eski hükümlü girişimci adaylarına yönelik hibe desteği başvurusu için son gün 15 Aralık Çalışma Bakanı’ndan emekli maaşı açıklaması Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde!