Avustralya Haberleri - Sayfa 7

Avustralya ya da resmî adıyla Avustralya Milletler Topluluğu, Güney Yarım Kürede yer alan kıta ülkesidir.

Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Komşuları Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda'dır. Başkenti Canberra, en büyük şehri ise Sidney'dir.

Avustralya, 8.617.930 km2 karada, 80.920 km2 sularda olmak üzere toplam 8.698.850 km2'lik bir alana kurulmuştur. Hiçbir ülkeyle kara sınırı yoktur. Bu yüzölçümü ile dünyanın 6'ncı en büyük ülkesi konumunda olan Avustralya, 25.760 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir.

Avrupalıların 18. yüzyıldaki keşif ve göçlerinden önce, yaklaşık 50.000 yıldır yerli Aborjin halkı adaya ev sahipliği yapmaktadır.

13 yaşındaki çocuk "akranıyla kavga suçundan" 45 gün hücre hapsinde tutuldu Avustralya'ya nükleer denizaltı satışı neden önemli? ABD, İngiltere ve Avustralya liderlerinden üçlü zirve  Böylesi ne duyuldu, ne görüldü! Görünüşte iPhone gerçekte silah Olası iki büyük felakette yaşanabilecek iki ülke açıklandı: Bol bol gıda tedariği var Avustralya, Türkiye'ye yardım ekibi gönderiyor 16 yaşındaki çocuk, köpek balığı saldırısında feci şekilde can verdi Ölümcül kapsül sonunda bulundu! Anüsünden vücuduna giren nesne şoke etti Avustralya'da alarm: Herkes kamyondan düşen bu kapsülü arıyor Kapsül her yerde aranıyor: Halka, radyasyon yanığı ve hastalık uyarısı Avustralya Açık erkeklerde finalin adı Djokovic & Tsitsipas oldu Avustralya Açık'ta finalin adı konuldu Djokovic güle oynaya yarı finalde Tommy Paul yarı finalde Avustralya Açık'ta Sabalenka ve Linette yarı finalde Stefanos Tsitsipas Avustralya Açık'ta yarı finalde Avustralya'dan Çin'e karşı 1 milyar dolarlık deniz savunması yatırımı Acılı tost yarışmasını da kazandı: Avustralyalı James Webby durdurulamıyor Dünyanın en büyüğü bulundu: Zehir saçarak önüne geleni yiyor Avustralya Açık'ta Rusya ve Belarus bayrağı açılması yasaklandı 2022’nin en pahalı uçuşu İstanbul’dan Avustralya’ya yapıldı: İşte fiyatı! Avusturya'da askeri kışlaya saldırı! Ölü ve yaralılar var İki helikopterin havada çarpışma görüntüleri ortaya çıktı