Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (23 Kasım 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

'Çök-kapan-tutun yapmam gerekiyordu ama...' | Neden bazılarımız deprem anında donabiliyor?

Düzce'de yaşanan depremin ardından bazıları geceyi sokakta geçirirken, bazıları 'çök-kapan-tutun' dahi yapamadı. Çünkü deprem sırasında panikten donakalmak sık sık görülen bir olay. Peki deprem anında donmanın önüne geçmek mümkün mü?

Kamu binaları depreme ne kadar dayanıklı?

Deprem akla gelince genellikle konutların sağlamlığını düşünüyoruz ancak Düzce depreminde adliye binasının dış kaplamasının yıkılması kamu binalarının depreme dayanıklılığını gündeme getirdi.

12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nde neler olmuştu? 'Her taraf yıkılmış, her yer karanlıktı...'

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem Türkiye'nin yüreğini ağızına getirdi. İlk belirlemelerde can kaybı olmaması sevindirirken 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin acıları hala zihinlerde taze.

Suudi Arabistan, Arjantin'i nasıl mağlup etti? Tarihi sürprizin şifreleri...

Dünya Kupası'nın favorileri arasında gösterilen Arjantin'in Suudi Arabistan'a mağlup olmasının yankıları sürüyor. Futbolseverlerin aklında bu sürprizin nasıl gerçekleştiği sorusu yer almakta. Peki Suudiler, Arjantin'i nasıl mağlup etti? Sonuç gerçekten "sürpriz" miydi?

Dev tatbikattan 11 gün sonra... Depreme hazır mıydık? Tatbikat neden önemliydi?

Tüm Türkiye 12 Kasım'da saat 18.57'de deprem tatbikatına katıldı. Söz konusu tatbikatın üzerinden iki hafta geçmeden Düzce'de 5.9'luk bir deprem meydana geldi. Peki bu çapta gerçekleştirilen ilk tatbikat olan 'Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı Tatbikatı' ile ne amaçlanmıştı? Tatbikatlar neden önemli?

Maçlar neden 100 dakika oldu? Bir sebebi var...

Dünya Kupası'nın şu ana kadar en çok dikkat çeken detaylarının başında "uzatmalar" geliyor. Geride kalan dokuz maçın 7'si 100 dakikanın kalan 2'si de 99 dakikanın üzerinde oynandı. Bu karar, FIFA'nın futbolun en önemli sorunlarından birini çözmek için başvurduğu bir yöntem.

Sonraki Haber