Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (20 Haziran Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

İstanbul'un hafriyat sorunu nasıl çözülecek? 5 ayda 95 milyon ceza...

İstanbul'da hafriyat alanlarının dışına dökülen atıklar, çevreye zarar verdiği gibi doğayı da tehdit eder hale geldi. Döküm bedeli ödemek istemeyen kamyon şoförleri, gelişi güzel döktükleri molozlar ile su havzalarından, denizdeki müsilaja kadar geri dönülmesi zor zararlar veriyor.

90'lı yılların favori hareketi mekik nasıl bir anda kayboldu?

Bir zamanların favori egzersiz hareketi mekik artık eskisi kadar tercih edilmiyor. Uzmanlar bunun nedenini hareketin o kadar etkili olmaması ve omurgaya zararlı olması şeklinde açıklıyor. Peki mekik vücuda neden zarar veriyor? Zayıflamaya etkisi yok mu?

Dünyanın en yaşlı ülkesi Japonya'da yaşlılara bakış nasıl? Bir film, rakamlar ve katliam...

Dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip Japonya'da yaşlılara olan bakış eleştiriliyor. Ülkede ötenazi tartışmaları yürütülürken bu yıl Cannes Film Festivali'nden ödülle dönen Plan 75 ülkedeki yaşlılar gerçeğine ışık tutuyor.

Süper güç algısında Çin, ABD'yi Afrika'da nasıl geride bıraktı?

Küresel güçler için dünya bir oyun alanı... Bu satrancın önemli parçalarından biri ise Afrika Kıtası. Yıllardır bir numaralı süper güç olma yarışında ABD ile mücadele eden Çin'in Afrikalı gençlerin gözünde ABD'yi geride bıraktığı bir araştırma ile ortaya serildi.

Zıplayan ama inemeyen bir kurbağa: Küçük bal kabağı

Yağmur ormanlarında görülen ve boyu yarım santimetre olan küçük balkabağı kurbağası bir kurbağa gibi zıplıyor ancak bir türlü iniş yapamıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber