Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (14 Haziran Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Türkiye'de tarımın kritik sorusu: Destekler kafa mı karıştırıyor?

Bir tarım ülkesi olan Türkiye'de çiftçi ile devlet arasındaki ilişkinin önemli noktalarından biri de destekler ve teşvikler... Ancak bunlar zaman zaman kafa karışıklıklarına da sebep oluyor. Peki neden? Teşvkiler ve destekleri daha efektif hale getirmenin yolları neler?

Petrol fiyatı çıktığı hızda düşer mi?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali beklentisi ve daha sonrasında yaşanan savaş ile büyük sıçrama yapan petrol fiyatları, Karadeniz'de sular durulunca aynı hızda düşer mi? Batı yaşanan enerji krizi sebebiyle mi Ukrayna'daki söylemini değiştirdi?

Otomobil hayatımıza nasıl girdi?

Bugün akaryakıt fiyatları, ikinci el piyasasındaki şişkinlik, sıfır otomobil bulunamaması gibi konular sebebiyle her gün otomobilden bahsediyoruz. Peki bu araç hayatımıza nasıl girdi? Osmanlı başta neden otomobillere mesafeliydi?

Kuzey Kutbu'nda askeri hareketlilik artıyor: Kim, neyi hedefliyor?

Putin'in Kuzey Kutbu'nda askeri faaliyetleri artırması ve Çin'in bölgede etkili olma çabası, NATO'yu harekete geçiriyor. Bölgede dengelerin değişmesi NATO'yu ve müttefiklerini Kuzey Kutbu stratejilerini gözden geçirmeye zorluyor. Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini ABD biraz da bundan önemsiyor.

ABD'de zorla kısırlaştırmanın tarihi ve gölgesi...

ABD'de 1970'lerin ortasına kadar devlet, "gerekli gördüğü" durumlarda zorla kısırlaştırmaya başvuruyordu. Siyahlar, yerliler, Latinler ve yoksul beyazları hedef alan uygulamanın gidişatını değiştiren ise Relf kardeşler oldu. Ancak korkunç uygulamanın izleri hala olduğu yerde duruyor...

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber