Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (04 Nisan 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

İhtilal hükümetinin gölgesindeki adaylıklar ve 1983 seçimleri...

İttifakların netleşmesiyle ve seçimin yaklaşmasıyla siyaset gündemi iyice ısınıyor. Türkiye'nin yakın tarihinin en önemli seçimlerinden biri de 6 Kasım 1983'te yapıldı. Seçimler, 12 Eylül darbesiyle yönetimi devralan ihtilal yönetiminin kontrolünde gerçekleştirilmişti.

'Artık araba kullanmasan mı?' Ehliyet bir yaştan sonra...

Otomobil kullanmak refleks ve dikkat işi... Her ne kadar kabul etmek istemesek de belli bir yaştan sonra bu beceriler zayıflıyor. Peki aile büyüklerimizi onları incitmeden araba kullanma konusunda nasıl uyarabiliriz? İleri yaşlarda araba sürmeyi engelleyen sağlık sorunları neler?

Rekabete ince ayar! NASA'ya dişli rakip...

Ay rekabeti giderek kızışıyor. ABD, Artemis projesi ile 50 sene sonra Ay'a astronot gönderiyor. Ancak ABD'nin bu sefer Çin gibi zorlu bir rakibi var. Çin, 2028'de Ay'a bir üs inşa etmek istiyor. Ayrıca Çin, 2030'lara kadar Ay yüzeyine iki astronotunu indirmeyi planlıyor.

İşte Dogecoin'in hikayesi! Bir internet şakasından doğdu... Twitter'in yeni logosu oldu...

Twitter'in meşhur mavi kuşlu logosu, Dogecoin'in simgesi ile değiştirildiğinden bu yana kripto para biriminin değeri yüzde 30'a yakın arttı. Logonun Twitter'in sahibi Elon Musk'a açılan bir dava yüzünden Musk tarafından değiştirildiği öne sürülüyor. Peki, Dogecoin nasıl doğdu ve bu günlere geldi?

Sonraki Haber