Pentagon'dan UFO adımı: Açıklanamayan hava olaylarını araştıracak görev birimi kurdu

ABD ordusu, UFO'ları araştıracak bir görev gücü oluşturduğunu açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı'nca onaylanan 'UFO Görev Gücü', 'açıklanamayan hava olaylarını' araştıracak

Son Güncelleme:

Pentagon açıklamasında, "4 Ağustos 2020'de Savunma Bakan Yardımcısı David L. Norquist, Tanımlanamayan Hava Olayları (UAP) Görev Gücü'nün (UAPTF) kurulmasını onayladı. Savunma Bakanlığı, UAP'lerin doğasını ve kökenlerini daha iyi anlamak ve içgörü kazanmak için UAPTF'yi kurdu. Görev gücünün misyonu, potansiyel olarak tehdit oluşturabilecek UAP'leri tespit etmek, analiz etmek ve sınıflandırmaktır” ifadeleri kullanıldı. Görev Gücü’nde çalışacak kişilerin isimleri gizli tutuldu. 

Bakanlık Sözcüsü Susan Gough, çalışma grubunun "Tanımlanamayan cisimleri bulmak, analiz etmek ve bunları bir katalog haline getirmek"ten sorumlu olduğunu belirtirken, Pentagon'un ABD hava sahasına izinsiz olarak giren her objeyi çok ciddiye aldığını dile getirdi.

NİSAN AYINDA GÖRÜNTÜLERİ RESMEN YAYINLADILAR

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), geçmiş yıllarda donanma pilotlarının görev sırasında karşılaştıklarında kayda aldıkları, tanımlanamayan uçan nesnelere (UFO) ilişkin görüntüleri resmen yayınlamış, söz konusu videoların yıllar önce internete düştüğünü belirten bir Pentagon sözcüsü, bunların gerçek olup olmadığı ya da daha fazla benzer görüntünün olup olmadığına ilişkin kamuoyunu aydınlatma amacıyla görüntülerin resmi olarak yayımlanmasına karar verildiğini belirtmişti. Görüntüleri yayımlayan Pentagon, videoda yer alan uçan nesnelerin mahiyetine ilişkin bir bilgilerinin olmadığını ve bunların 'tanımlanamayan' statüde kalmaya devam ettiklerini açıklamıştı. 

İLGİLİ HABER

ABD'de UFO tartışmaları!

51. BÖLGE 

51. Bölge, ABD Las Vegas'ın 153 km kuzeyinde, Groom Gölü yakınında olup Nevada Test Sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri sahasıyla çevrelenmiştir. Bölgenin güvenliği Cammo Dudes adı verilen bekçilerle sağlanırken, bölgeye yaklaşanları uyarmakta, sınırdan ayrılmazlarsa yüksek miktarda para cezası uygulamaktalar.  

51. Bölge'ye yetkisiz kimse alınmadığından, üst düzey askeri görevlilerin öldürme yetkisi bulunmakta. Amerikalı bilimci Boyd Bushman, ölmeden önce kendini kayıt altına almış ve o kayıtlarda, kendi iddiasına göre uzaylıların fotoğraflarını elinde tutmakta, 51. Bölge'yi gördüğünü, uzaylıların yapısı ile ilgili çalışmalar yapan bir grup bilim adamının varlığına şahit olduğunu söylemiştir.  

TRUMP: PEK İNANMIYORUM

2016 yılında Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, uzaylıların Dünya'yı ziyaret etmiş olabileceğini belirterek, başkan seçilirse bölgeyi derinlemesine inceleme sözü vermişti.  

Haziran ayında George Stephanopoulos'un programına katılan ABD Başkanı Trump da olay hakkında açıklamalarda bulunmuş ve "Bazıları UFO olduğunu söylüyor, ben de gördüm, okudum ve duydum. Bu konu ile ilgili bana bir brifing de verildi. Ancak insanlar UFO'ları gördüklerini söylüyor. Peki ben inanıyor muyum? Pek değil" ifadelerini kullanmıştı. 

'DOSYALARIN GİZLİLİĞİNİ KALDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM'

1947 yılı Temmuz ayında ABD'nin New Mexico eyaletinin Roswell şehrinde meydana geldiği iddia edilen ve Roswell efsanesi'ni başlatan olaya değinen oğul Trump, babasına uzaylılarla ilgili soru yönelterek, ünlü Roswell dosyalarını açıp açmayacağını soruyor. Trump, kendisine bu sorunun çok fazla insan tarafından sorulduğunu söyleyerek, "Oraya gidip görmek isteyen milyonlarca insan var. Sana bunun hakkında ne bildiğimi söylemeyeceğim ama çok ilginç. Roswell, pek çok insanın görmek isteyeceği çok ilginç bir bölge. Dosyaların gizliliğini kaldırmayı düşüneceğim" dedi. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber