"Uzaylıları kurtarmak için" 51. Bölge'de 'Naruto koşusu'

Uzaylıların ve UFO'ların 51. Bölge'de olduğuna inanan yaklaşık 1 milyona yakın UFO hayranının sosyal medyada başlattığı "51. Bölge'ye Naruto koşusuyla girelim" çağrısı ABD ordusunu alarma geçirmişti. Bu koşuyu yapan bir kişi canlı yayında görüntülendi

Sayıları 1 milyona yaklaşan vatandaşların sosyal medyada örgütlenerek ABD ordusunun Nevada Çölü'ndeki 51. Bölge adlı üsse baskın yapacakları gündeme gelmişti. Sosyal medyada "Bölgeyi basın, hepimizi durduramazlar" adı altında açılan etkinlikte vatandaşların sayısının artması üzerine Pentagon durumu ciddiye alarak baskın yapacağını iddia edenleri uyarmıştı.

NARUTO KOŞUSUYLA BASKIN

Aslında bir şaka olarak başlayan fakat bu örgütlenmenin ardından ABD ordusunu alarma geçiren baskın iddiaları sonucu 51. bölgede yayın yapmaya başlayan TV kanallarından birine takılan ilginç görüntü ise günün en çok konuşulan konularından biri oldu.

13Action TV muhabirinin bölgeden izlenimleri aktardığı yayını sırasında uzaylıları görmek için "Naruto koşusu" yapan bir kişinin arkadan geçişi ekranlara yansıdı.

"Naruto koşusu" nedir?

Japon manga sanatçısı Masashi Kishimoto tarafından oluşturulmuş ve sonradan animeye de uyarlanmış bir manga serisinin anime karakteri olan Naruto, kendine has koşusuyla biliniyor. Ninja kültüründen alındığı iddia edilen bu koşu şekli başın önde ellerin ise arkaya uzatıldığı bir koşu şekli. 

Girişin ve görüntü almanın yasak olduğu 51. bölge organizasyonunu yapan grup, buraya gidemeyen kişiler için canlı yayın yapacağını duyurmuştu. Grup, bölgeye doğru hareket ettiği görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Ancak, canlı yayına dair henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Bugün gelen raporlar ise Homey Hava Üssü yakınlarındaki bölgeye toplam 2 bin kişinin uzaylıları görmek niyetiyle geldiği yönünde.

51. BÖLGE 

51. Bölge, ABD Las Vegas'ın 153 km kuzeyinde, Groom Gölü yakınında olup Nevada Test Sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri sahasıyla çevrelenmiştir. Bölgenin güvenliği Cammo Dudes adı verilen bekçilerle sağlanırken, bölgeye yaklaşanları uyarmakta, sınırdan ayrılmazlarsa yüksek miktarda para cezası uygulamaktalar.  

51. Bölge'ye yetkisiz kimse alınmadığından, üst düzey askeri görevlilerin öldürme yetkisi bulunmakta. Amerikalı bilimci Boyd Bushman, ölmeden önce kendini kayıt altına almış ve o kayıtlarda, kendi iddiasına göre uzaylıların fotoğraflarını elinde tutmakta, 51ç Bölge'yi gördüğünü, uzaylıların yapısı ile ilgili çalışmalar yapan bir grup bilim adamının varlığına şahit olduğunu söylemiştir.  

2016 yılında Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, uzaylıların Dünya'yı ziyaret etmiş olabileceğini belirterek, başkan seçilirse bölgeyi derinlemesine inceleme sözü vermişti.  

Haziran ayında George Stephanopoulos'un programına katılan ABD Başkanı Trump da olay hakkında açıklamalarda bulunmuş ve "Bazıları UFO olduğunu söylüyor, ben de gördüm, okudum ve duydum. Bu konu ile ilgili bana bir brifing de verildi. Ancak insanlar UFO'ları gördüklerini söylüyor. Peki ben inanıyor muyum? Pek değil" ifadelerini kullanmıştı. 

51. Bölge Nevada UFO uzay baskın