Soğuk Savaş dönemiyle UFO bağlantısı mı var?

Soğuk Savaş dönemiyle UFO bağlantısı mı var?

Şüphe duyanlar ile inanmak isteyenler arasındaki UFO hikayeleri konusunda asla bitmeyen tartışmalar yaşanıyor. Ancak CIA'den ve 51. Bölge'den emekli bir grup eski asker, gizemli görüntülerin oldukça sıradan açıklamaları olduğunu iddia ediyor.

Tanımlanamayan bu uçan cisimlerin arkasındaki gizemin, ABD Deniz Kuvvetleri'nin Süper Hornet savaş uçaklarının UFO'larla etkileşime girdiğini gösteren videoları sızdırılarak kamuya açılması bir kez daha vurgulandı. Pentagon, viral haline gelen görüntüleri 'Tanımlanamayan Hava Olayları' olarak tanımlamış, 'ufologlar' arasında heyecana neden olmuştu.

Fakat Amerika'nın en gizli iki kurumlarında görev yapmış eski askerler için bu manzaralar hiç de sansasyonel değildi. UFO'yla karşılaşmalarının ordunun çok gizli bir radar aldatma programıyla bağlantılı olduğunu iddia ediyorlar.  

Askeri teknoloji içerikli internet sitesinde yer alan 'WarZone', NEMESIS adı verilen donanmanın 'çok gizli' projesini inceledi.  

CIA ve 51. Bölge'den emekli askerlerin yaptığı açıklamalara göre, Amerikan donanmasının okyanusun altındaki gemilere 'hayalet filolar', savaş uçaklarının taklidini geliştirerek yanılsama verip düşman sensörlerini ve radarlarını aldatmalarını sağladığı, Soğuk Savaş döneminde geliştirilen başka bir gizli projeye benziyor. 

Sovyet ordusu, 1960'larda Amerikan casus uçağının yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmesi tehdidiyle karşı karşıya kalmış, hava sahasında uçan A-12'yi tespit edebilecek bir P-14 'Tall King' radar sistemi geliştirmişlerdi. Bunun üzerine CIA, Sovyet radarlarını aldatabilecek, elektronik hayalet uçaklar üretebilen teknolojiyi geliştirmeye yarayan, PALLADIUM adını verdiği bir programla yanıt verdi.  

PALLADIUM'u bulan ve geliştiren eski asker, denizaltından fırlatılan 'metal küre' şekilli balonların kullanıldığı programda, bu metal kürelerin UFO'larla benzerlik gösterdiği söylendi.  

Geçmişte Seattle ve Güney Kaliforniya'da görüldüğü söylenen UFO'ların Boeing veya Lockheed Martin'in Skunk Works'ü tarafından geliştirilmiş uzay testleri olduğu söylendi. Şirketler genellikle bu testleri Hava Kuvvetleri ya da Deniz Kuvvetleri'ne satma amacıyla, 51. Bölge'ye getirmeden önce gerçekleştirir.  

Eski askerlerden biri, "Bunlar kesinlikle UFO'ydu, çünkü var olmadıkları kadar gizliydiler. Donanmadaki havacıların ne gördüklerinin cevapları bende yok ama bunu yeniden düşünmeliyiz" dedi.  

Soğuk savaş UFO 51. Bölge haberler Haber Global