ABD'de UFO tartışmaları!

ABD Deniz Kuvvetleri daha önce yayımlanmış 3 UFO videosunun gerçek olduğunu, 'açıklanamayan hava olayları' olarak değerlendirerek, asla kamuoyuyla paylaşılmayacağını belirtti

Donanma Sözcüsü Joseph Gradisher, The Black Vault'a yaptığı açıklamada, "Donanma, bu üç videoda yer alan / tasvir edilen fenomenleri tanımlanamayan olarak kabul ediyor çünkü çeşitli askeri kontroldeki eğitim bölgesine girdiği/bulunduğu gözlemlenen yetkisiz/tanımlanamayan hava araçlarını/nesneleri gördüğümüz/gözlemlediğimiz durumlarda temel tanımlamayı veriyor." açıklamasını yaparken, bu görüntülerin ortaya çıkmaması gerektiğini söyledi.

Açıklamalarda, "Ne olduklarını bilmiyoruz, ancak uzaylı olduklarına dair kanıt yok." şeklinde bir İngilizce çeviri de yer aldı.

Videolardan biri, çok hızlı bir şekilde yana doğru aceleyle hareket etmeden önce çekilmiş koyu siyah bir nesneyi gösterirken, bir diğeri pilotların arka tarafta tam olarak neyin hareket ettiğini merak ederek heyecanlandığı uçak sensörünün hızla hareket eden bir hedefe odaklandığını gösteriyor. Üçüncü video ise, pilotların sürpriz olarak açıkladığı durma ve dönme anından önce hareket eden dikdörtgen bir nesneyi gösteriyor. 

Amerikan Deniz Kuvvetleri, 2004 ve 2015 yılında kaydedilen UFO görüntülerinin gerçek olduğunu doğruladı.

Amerikan Deniz Kuvvetleri, 2017 yılında yayımlanan "açıklanamayan hava olaylarının" gerçek olduğunu, ancak görüntülerle ilgili bilgilerin asla halka açıklanmayacağını belirtti. Görüntüler, Aralık 2017'de The New York Times tarafından yayımlanmıştı ve Savunma Bakanlığı yetkilileri tarafından iki ayrı durum olarak kabul edilmişti.

Yayımlanan görüntülerin ilki 2004'te San Diego Kaliforniya yakınlarında kaydedilmiş, diğeri ise 2015'te Florida Jacksonville kıyılarında kayda alınmıştı. Görüntülerin yayımlanmasından sonra To The Stars Academy internet sitesi, 2015'te kaydedilen görüntülere ek bir video daha yayımlamış ve bir donanma pilotunun "Bu şey de ne?" sözlerini aktarmıştı.

Haziran ayında George Stephanopoulos'un programına katılan ABD Başkanı Trump da olay hakkında açıklamalarda bulunmuş ve "Bazıları UFO olduğunu söylüyor, ben de gördüm, okudum ve duydum. Bu konu ile ilgili bana bir brifing de verildi. Ancak insanlar UFO'ları gördüklerini söylüyor. Peki ben inanıyor muyum? Pek değil" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Deniz Kuvvetleri UFO New York Times