Livakovic Hırvatistan'ı yarı finale taşıdı!

Brezilya Hırvatistan FIFA 2022 Dünya Kupası
Livakovic Hırvatistan'ı yarı finale taşıdı!

2022 Dünya Kupası çeyrek final maçında Hırvatistan, normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 eşitlikle sona eren mücadelede Brezilya'yı penaltılar sonucunda 4-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası çeyrek final maçında Hırvatistan ile Brezilya karşı karşıya geldi.

Eğitim Şehri Stadyumu'nda oynanan mücadelenin 90 dakikalık normal süresi 0-0 eşitlikle sona erdi.

İlk uzatma devresinin sonunda sahneye çıkan Neymar, 105+1. dakikada attığı golle Brezilya'yı 1-0 öne geçirdi. Milli forma altındaki gol sayısını 77'ye çıkaran Neymar, Pele'ye ait olan Brezilya Milli Takımı ile en çok gol atan oyuncu rekorunu egale etti.

Neymar Brezilya Hırvatistan

Karşılaşmadaki ilk isabetli şutunu 116. dakikada Bruno Petkovic ile çeken Hırvatistan, Marquinhos'tan seken topun ağlarla buluşmasıyla skorda eşitliği sağladı.

İlerleyen bölümde başka gol olmadı ve karşılaşma penaltılara gitti.

Brezilya'da Rodrygo ve Marquinhos kullandıkları penaltı vuruşlarından yararlanamadılar. Hırvatistan ise tüm penaltıları gole çevirdi ve yarı finale yükselen taraf oldu.

Hırvatistan'ın yarı finaldeki rakibi, Hollanda - Arjantin maçının galibi olacak.

Öte yandan Hırvatistan kalecisi Livakovic, 120 dakikalık sürede 11 isabetli şutta gole izin vermezken, Rodrygo'nun kullandığı penaltıda da yaptığı kurtarışla takımını ateşleyen isim oldu.

Livakovic Brezilya Hırvatistan

Kaynak: Haber Global TV

Brezilya Hırvatistan 2022 Dünya Kupası Neymar Hırvatistan Brezilya maçı Livakovic