Polonya Suudi Arabistan'a geçit vermedi

Polonya Suudi Arabistan FIFA 2022 Dünya Kupası
Polonya Suudi Arabistan'a geçit vermedi

2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda oynanan maçta Polonya, Suudi Arabistan'ı 2-0 mağlup ederek gruptaki puanını 4'e çıkardı.

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası’nda, C Grubu'nda yer alan Polonya ve Suudi Arabistan takımları, Er-Reyyan şehrinde bulunan Education City Stadyumu'nda karşılaştı.

Suudi Arabistan maçın ilk yarısında bir penaltı atışından yararlanamadı. 

Maça ağırlığını koyan Polonya her iki yarıda bulduğu 2 golle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Polonya'nın gollerini 39. dakikada Piotr Zielinski ve 82 dakikada Robert Lewandowski kaydetti. Lewandowski, Dünya Kupası'nda ilk kez gol attı. Dünya Kupası'nda milli takım formasıyla ilk golünü atan Lewandowski, golden sonra gözyaşlarını tutamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Polonya, mücadelenin 39. dakikasında Robert Lewandowski’nin asistinde Piotr Zielinski ile 1-0 öne geçti.

Maçın 44. dakikasında Krystian Bielik’in ceza sahası içinde Saleh Al Shehri’ye yaptığı müdahale sonrasında hakem Wilton Sampaio VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izledi ve penaltı kararı verdi.

45+1. dakikada Salem Al Dawsari’nin kullandığı penaltıda kaleci Wojciech Szczesny meşin yuvarlağı çıkardı. İlk yarı Polonya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda Suudi Arabistan birçok pozisyondan yararlanamazken, Polonya 82. dakikada Robert Lewandowski’nin golü ile farkı 2’ye çıkardı.

DÜNYA KUPASI C GRUBU PUAN DURUMU

Bu skorla C Grubu'nda Polonya puanını 4'e yükseltirken Suudi Arabistan ise 3 puanda kaldı. İki  takımın da gruptan çıkma iddiası devam ediyor.

Polonya Suudi Arabistan'a geçit vermedi - Resim : 1

Polonya ilk maçta Meksika ile 0-0 berabere kalmıştı. Suudi Arabistan ise Arjantin'i 2-1 mağlup etmişti.

Polonya gruptaki son maçında Arjantin ile karşılaşacak. Suudi Arabistan'ın rakibi ise Meksika olacak. Maçlar 30 Kasım günü oynanacak.

Polonyalı oyuncu Robert Lewandowski de maçta yer aldı.

Polonya Suudi Arabistan'a geçit vermedi - Resim : 2

 

 

Kaynak: Haber Global TV

polonya Suudi Arabistan 2022 Dünya Kupası futbol