Uzakdoğu'nun en popüler marketi 39 milyar dolarlık teklifi reddetti

Ekonomi haberleri Japonya
Uzakdoğu'nun en popüler marketi 39 milyar dolarlık teklifi reddetti

Asya pazarında özellikle Tayland ve Japonya'da çok popüler olan market zinciri 7-Eleven, 39 milyar dolarlık satın alma teklifi yapan Kanadalı şirketi reddetti! 7-Eleven teklifin hakettiklerinin altında olduğunu ifade etti.

ABD'de doğan ancak Asya pazarında özellikle Tayland ve Japonya'da çok popüler olan market zinciri 7-Eleven, 39 milyar dolarlık satın alma teklifi yapan Kanadalı Alimentation Couche-Tard'ı reddetti!

7-Eleven hisse başına yaklaşık 15 dolarlık teklifin hakettiklerinin altında olduğunu ifade etti. Bugün Kanadalı şirkete mektup gönderen Japonya merkezli Seven & i Holdings "14,86 dolarlık hissedarlarımızın çıkarına değil." dedi. Ancak diyor holding "Gerçek değerimizi yansıtan teklifin gelmesi halinde yeniden masaya oturmaya hazırız." 

Japonya son dönemlerde büyük kurumsal reformlara imza atmıştı. Bunlardan biri de hissedarların çıkarlarını önemseme politikasını teşvik idi. Teklif tam da bu zamanda geldi. 

Teklifte bulunan Kanada merkezli Alimentation Couche-Tard, Avrupa ve Kuzey Amerika'da 16 binden fazla Couche-Tard ve Circle K marketlerini işletiyor.