İstanbul'daki Belgrad Ormanı çöplüğe döndü!

Gündem haberleri son dakika İstanbul Şifa Kaymak
İstanbul'daki Belgrad Ormanı çöplüğe döndü!

'İstanbul'un Akciğerleri' olarak bilinen Belgrad Ormanı adeta çöplüğe döndü. Ormanda piknik yapanlar arkalarında çöp yığını bırakarak ayrılıyor.

İstanbul'un yeşil alanlarından biri olan Sarıyer'deki Belgrad Ormanı çöplüğe döndü. Hafta sonları ve yaz mevsiminde tıklım tıklım olan ormanda piknik yapıp zaman geçirenler ayrılırken arkalarında çöp yığını bırakıyor. 

İstanbul'daki Belgrad Ormanı çöplüğe döndü! - Resim : 1

Atılanlar arasında yemek artıklarından, mangal demirine, plastik ve alkol şişelerinden, kağıt parçalarına kadar çöp bulunuyor. Çöpler, konteynerler yerine ağaçların altına bırakılıyor. Üstelik poşetler halinde konulan çöpler de toplanılmıyor.

"KOKUDAN DURULMUYOR"

Gördüğü manzara karşısında tepkisini dile getiren Fatma Öztürk , "Her taraf çöp içinde,  kokudan durulmuyor. Oturmaktan vazgeçtik" dedi.

İstanbul'daki Belgrad Ormanı çöplüğe döndü! - Resim : 2

Bir başka vatandaş Melis Sağlam ise "İnsanlar çok duyarsızlaştı. Burası İstanbul'un nefes alma yeri bu halde görmek gerçekten çok üzücü" şeklinde konuştu.

İSTANBUL'DA ORMAN YASAĞI HALEN DEVAM EDİYOR

Valiliğin, 24 Haziran 2023­'te başlattığı; 6831 sayılı Orman Kanununun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9. ve 66. maddeleri uyarınca ormanlık alanlara giriş yasağı kararı15 Ekim 2023"e kadar devam edecek.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul Belgrad Ormanı Gündem haberleri son dakika şifa kaymak