Diş hekimlerinin en büyük buluşması

Sağlık İstanbul Yaşam Haberleri Sağlık Haberleri Dünya haberleri Enfeksiyon Bilim Haberleri
Diş hekimlerinin en büyük buluşması

FDI Dünya Dişhekimleri Birliği ve Türk Dişhekimleri Birliği'nin ortak ev sahipliği ile düzenlenen 2024 FDI Dünya Dişhekimliği Kongresi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda devam ediyor. Türkiye’de sağlık alanında gerçekleştirilen en büyük kongre 15 bin katılımcı ve 150’den fazla firmayı bir araya getirdi.

FDI Dünya Dişhekimleri Birliği ve Türk Dişhekimleri Birliği'nin ortak ev sahipliği ile düzenlenen büyük buluşma İstanbul'da start aldı. Öyle ki, uluslararası öneme sahip bir platform olan FDI Dünya Dişhekimliği Kongresi, Türkiye’de yapılan en büyük ikinci kongre olma özelliğini taşıyor. Kongre kapsamında düzenlenen basın toplantısına FDI Dünya Dişhekimleri Birliği Başkanı Dr. Greg Chadwick ve Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Dişhekimi Tarık İşmen de konuşmacı olarak katıldı.

AMİRAL GEMİSİ ETKİNLİĞİ

FDI Dünya Dişhekimleri Birliği Başkanı Dr. Greg Chadwick kongre detaylarını paylaştığı konuşmasında bu yıl, kongre tarihindeki en kapsamlı bilimsel programın sunulduğunu belirterek şu bilgileri paylaştı: "Dünya Diş Hekimliği Kongresi, küresel ağız sağlığı topluluğu içinde bağlantıları güçlendirmeye ve iş birliğini teşvik etmeye adanmış FDI'nin amiral gemisi etkinliğidir. 110'dan fazla kez düzenlenen kongre, diş hekimliği bilimini ve uygulamasını ilerletmeyi amaçlamaktadır. Bu yılki kongre, çeşitli konuşmacılar ve dijital diş hekimliğine vurgu yapan kapsamlı bir bilimsel program sunmaktadır. Dahası, çok sayıda özet sunumu, sözlü ve e-poster sunumları aracılığıyla daha fazla öğrenme fırsatı sunmaktadır."

Diş hekimlerinin en büyük buluşması - Resim : 1
Kongreye uluslararası basın kuruluşları da ilgi gösterdi. 

FIRSATLAR SUNUYOR

Kongrenin ev sahiplerinden Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Dişhekimi Tarık İşmen, FDI Dünya Dişhekimliği Kongresi’nin Türkiye’de düzenlenmesinden büyük memnuniyet ve onur duyduğunu ifade ederek kongre içeriği hakkında şu bilgileri paylaştı: “Türkiye’de sağlık alanında gerçekleştirilen en büyük kongre olan bu etkinlikte, 15.000 katılımcı ve 150’den fazla firma bir araya geliyor. Kongremizin, dişhekimliği alanında bilgi alışverişini güçlendirmek ve mesleğimizin geleceğine yön vermek açısından son derece önemli bir fırsat sunduğuna inanıyorum."

YENİ STRATEJİLER

"Diş hekimliğinde yeni çalışma modelleri, özellikle bilimsel programdaki yerel bölüm aracılığıyla kongremizde ele alacağımız konular arasında yer alıyor. Özellikle pandemi gibi olağanüstü durumlarda karşılaşılan zorluklar, diş hekimliği uygulamalarında esnek ve sürdürülebilir çözümlerin önemini vurguladı. Pandemi deneyimlerinden yola çıkarak, gelecekte benzer durumlarla daha etkili bir şekilde başa çıkmak için yeni stratejiler geliştirmeyi amaçlıyoruz."

GÖÇMENLERE DİKKAT!

TDB Genel Başkanı İşmen, kritik bir konu olduğunu belirterek göçmenlerin ağız sağlığına da dikkat çekerken, “Dünyada artan göç hareketleri, beraberinde sağlık hizmetlerine erişimde ciddi zorluklar getirmektedir. Göçmenlerin ağız ve diş sağlığı, bu zorluklar içinde genellikle ihmal edilmektedir. Bu konuda Dünya Dişhekimleri Birliği’nin ve Dünya Sağlık Örgütü’nün aksiyon alması kaçınılmaz bir görev olmuştur. Ülkelerin sağlık harcamaları içerisindeki göçmen sağlığı harcamaları analiz edilmeli, bu konuda yük alan ülkeler Dünya Sağlık Örgütü tarafından projeler bazında desteklenmelidir" dedi.

 [email protected] 

Kaynak: Web Özel