Doların yükselişi sürüyor! Yerel seçim bekleniyor

Ekonomi haberleri Jerome Powell TCMB dolar
Doların yükselişi sürüyor! Yerel seçim bekleniyor

Bu pazar günü gerçekleşecek yerel seçim öncesinde dolar ve euro'daki yükseliş sürüyor. Dolar bugüne 32,21 TL'den başlarken, Euro 35,09 TL'den başladı... Piyasalar bu pazar gerçekleşecek yerel seçimleri bekliyor.

Bu pazar günü gerçekleşecek yerel seçim öncesinde dolar ve euro'daki yükseliş sürüyor. Dolar bugüne 32,21 TL'den başlarken, Euro 35,09 TL'den başladı...

Piyasalar bu hafta sonu pazar günü gerçekleşecek yerel seçime odaklandı. Seçim sonucu ve seçim sonucuna hükümetin nasıl bir aksiyon alacağı izlenecek. 

Dolar kuru yılbaşından bugüne yüzde 9 değer kazandı. TCMB geçtiğimiz hafta politika faizini sürpriz bir şekilde yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltti. TCMB sıkı para politikasının enflasyon belirgin şekilde gerileyene kadar süreceğini açıkladı.

TCMB'nin 500 baz puanlık faiz artırımı sonrasında 31,40 TL'lere kadar gerileyen kur yerel seçim ve sonrasına dair endişelerle artan talep sonrasında yeniden 32 TL'nin üstüne çıktı. Euro da yeniden 35 TL'nin üstüne çıktı. 

Yabancı yatırım bankaları TCMB'nin faiz artışını olumlu karşıladı ve Türk Lirası için pozitif raporolar hazırladılar. Deutsche Bank, Türk Lirası'nda uzun pozisyon almaya istekli olduklarını açıklarken, Goldman Sachs ise TCMB'nin attığı adımların etkisiyle enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren sert bir şekilde gerilemesini beklediklerini söyledi. 

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin 2024 büyüme tahminini yükseltti. Gelişmekte olan ülkelerin büyüme tahminini artıran S&P, Türkiye'nin 2024 yılı büyüme tahminini de yüzde 2,4'ten yüzde 3'e yükseltti.  

Bugün piyasalar veri bulunmazken piyasalar seçim gündemini izlemeye devam edecek. Küresel piyasalarda ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü yapacağı konuşma var.