Dolar 33 TL'nin üstünde! Euro rekor kırıyor

Ekonomi haberleri TCMB abd doları dolar
Dolar 33 TL'nin üstünde! Euro rekor kırıyor

Dolar/TL kurunun 33 TL üstündeki seyrine devam ediyor. Kur bugüne 33,09 TL'den başlarken, Euro/TL ise 36,18 TL'den güne başladı. Bugün içerde veri bulunmazken, dışarda Avrupa Merkez Bankası(ECB)'nın faiz kararı ile ABD'de tarım dışı istihdam verisi açıklanacak

Dolar kuru 33 TL'nin üstündeki rekor seviyelerine devam ederken, Euro/TL kuru her geçen gün rekor kırıyor!

Dolar bugüne 33,09 TL'den başladı. Dolar Fed'in eylül ayında faiz indirimlerine başlayacağı beklentileri ve Trump'ın yeniden ABD başkanı olacağı beklentileriyle küresel para birimleri karşısında güç kaybediyor. Doların diğer para birimlerine karşı gücünü ölçen DXY endeksi 2 temmuzdan bu yana yüzde 2,02 değer kaybetti.

Euro/dolar paritesi de mart ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Parite dün yüzde 0,32 artarak 1,093 seviyesinden işlem gördü. Avrupa Merkez Bankası 5 haziranda gerçekleştirdiği toplantıda 5 yıl sonra ilk kez faiz indirimine gitmişti. Bu hafta euro bölgesinden gelen enflasyonun gerilediğine dair veriler ECB'nin elini güçlendiriyor. Ancak analistler, ECB'nin bu ay pas geçmesini bekliyor. ECB politika faiz kararını bugün saat 14:00'da açıklayacak. 

Doların güç kaybetmesini fırsat bilen Japonya Merkez Bankası da usd/yen paritesine müdahalede bulunarak 158'den 156'ya kadar düşürdü. 

Doların Türk Lirası karşısındaki yükselişi ise sürüyor. Kur 21 mayıstan bu yana yüzde 3,01 yükseliş sergiledi. 

Bugün bankacılık verileri açıklanacak. Öte yandan Merkez Bankası (TCMB) bankacılık sistemindeki TL mevduat payını artırmayı amaçlayan adımları kapsamında kur korumalı mevduata (KKM) uygulanacak en düşük faiz oranını yüzde 35'e düşürdü. Adım, KKM'den TL'ye geçişin desteklenmesi için atıldı. 

Bankacılar, bu hafta TCMB rezervlerinin 4 milyar dolar arttığını hesaplıyor. 

Bugün ABD'de tarım dışı istihdam rakamları açıklanacak. Fed yetkilileri Fed'in faiz indirmeye daha yakın olduğunu belirtti.