Dolar her yerde düşüyor, bizde yükseliyor!

Ekonomi haberleri dolar
Dolar her yerde düşüyor, bizde yükseliyor!

Dolar kuru dün yükseldiği 33 TL'nin üstündeki seyrini sürdürüyor. Dolar, Türk Lirası karşısında yükselirken küresel para birimleri karşısında geriliyor.

Dolar küresel para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam ederken, Türk Lirası karşısında yükselmeye devam ediyor. 

Dolar/TL kuru 21 Mayıs'tan bu yana yüzde 2,73 yükseliş sergiledi. Bu TCMB'nin rezerv biriktirdiği ve birey ile şirketlerin döviz mevduatlarının azaldığı dönemde gerçekleşti. 

Hükümet yeni vergi paketiyle birlikte en düşük emekli maaşını 12,500 TL'ye çıkardı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye yapılan zammın bütçeye maliyetinin 33 milyar TL olacağını açıkladı. Yurt dışı çıkış harcı ise 500 TL'ye yükseltildi. 

Yeni vergi paketinde ihracat gelirleri kurumlar vergisinden muaf olacak. 

Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Ekonomi programımızın olumlu sonuçlarını alıyoruz, alacağız; sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyeye inşallah indireceğiz." ifadelerini kullandı. 

Bugün içerde konut satış rakamları açıklanacak. Dışarda ise Euro bölgesinin nihai enflasyonu açıklanacak. 

Dolar, Fed Başkanı Powell'ın "Enflasyonun yüzde 2'ye doğru gittiğine dair daha fazla güvene sahibiz." açıklamasıyla son 1 ayın dip seviyelerine geriledi. Doların başlıca 6 para birimine karşı gücünü koruyan DXY endeksi 103,922'ye geriledi.