Doların yükselişi sürüyor! Gözler Ankette

Ekonomi haberleri
Doların yükselişi sürüyor! Gözler Ankette

Dolar, Türk Lirası karşısındaki yükselişini sürdürüyor. Kur haftanın son gününe 30,80 TL'den başladı. Euro ise 33,14 TL'den başladı. Gözler bugün açıklanacak Piyasa Katılımcıları Anketi'nde olacak. Anket, piyasanın beklentilerine ışık tutuyor.

Dolar, Türk Lirası karşısındaki yükselişini sürdürüyor. Kur haftanın son gününe 30,80 TL'den başladı. Euro ise 33,14 TL'den başladı. 

Piyasa bugün Piyasa Katılımcıları Anketi'ne odaklandı. Ankette piyasanın enflasyon beklentileri ve kur beklentileri belli olacak. Öte yandan TÜİK saat 10:00'da konut satış rakamlarını açıklayacak. 

TCMB'nin rezervleri 2024'e girilmesiyle erimeye başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre brüt rezervler 9 Şubat haftasında 134,9 milyar dolara geriledi. Bir önceki hafta brüt rezervler 135,4 milyar dolar seviyesindeydi. Net rezervler ise 28 milyar dolardan 28,8 milyar dolara yükseldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ocak ayı bütçe gerçekleşmelerini açıkladı. Bütçe yeni yıla açıkla başladı. Merkezi yönetim bütçe 150,7 milyar TL açık verdi. 2024 yılı Ocak ayında merkezi yönetim bütçe giderleri 768 milyar TL, bütçe gelirleri 617,2 milyar TL oldu.

Kur Korumalı Mevduat'lardaki(KKM) erime hızı ise düştü. Geçtiğimiz hafta 2 şubat ile biten haftada yüzde 3,1 olan KKM'deki erime hızı 9 şubat ile biten haftada yüzde 0,6 oldu. KKM'den çekilen miktar ise yaklaşık 15 milyar TL oldu. Böylece 25 haftada 1 trilyon 015 milyar TL KKM hesaplarından çıkış yaptı.

Dolar, beklentilerin üstünde gelen ABD enflasyonu nedeniyle sıçrayan dolar daha sonra yatay seyire geçmişti. Ancak Fed yetkililerinden gelen "Faiz indirimi biraz zaman alabilir" açıklamalarıyla yeniden yükselişe geçti. Dolar endeksi bugün 104,32'den işlem görüyor.