Yüz Yüze Eğitim sona mı eriyor?

Yüz Yüze Eğitim sona mı eriyor?

Koronavirüste kontrollü normalleşmeyle birlikte vaka sayılarında patlama yaşanması üzerine Koronavirüs Bilim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak kararıyla okulların kapatılacağı iddia edildi. 

Korona virüsle ilgili son rakamlarla Türkiye bir anda salgının en hızlı artış gösterdiği ülke haline geldi. 

İllerdeki vaka sayılarında Samsun, İstanbul ve Yalova başı çekerken Ankara, Erzurum ve Yalova'da yüz yüze eğitime son verilmişti.

MEB ve Bilim Kurulu görüştü iddiası

Vakalar nedeniyle Yüz Yüze Eğitime son veren illerin sayısında artış beklenirken Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun okullarda yüz yüze eğitimi görüştüğü iddia edildi.

İlan365 adlı haber sitesinde yer alan iddiaya göre okulların açılmasının vakaların artmasında önemli bir rol oynadığı düşüncesiyle bu konuda yeni bir önlem alınması planlanıyor.

Ramazan'da okullar kapanıyor mu?

İddiaya göre 13 Nisan 2021'den itibaren okullarda yüz yüze eğitim tamamen bitirilerek uzaktan eğitime geçilecek. Ramazan boyunca öğrencilerin evde kalması sağlanacak. 

Yeni tip korona virüsün varyantlarının çok daha hızlı yayılması nedeniyle Bilim Kurulu'nun yıl sonuna kadar uzaktan eğitime devam edilmesi önerisinde bulunduğu ve bu önerinin kabul gördüğü öne sürülüyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da öğrencileri korumak için bu tavsiyeye olur verdiği savunulurken sınavların ne olacağı konusu ise halen belirsiz. Bu gelişmelerin ardından sınavların da uzaktan yapılması bekleniyor.

Kararı kim alacak?

Normalde okulların kapatılması kararını her ilin kendi valisi veriyor. Ancak var olan durum nedeniyle bu kararın doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklanması bekleniyor.

Bu iddiaları doğrulayan bir açıklama henüz yapılmadı, ancak uzmanlar bunun beklenen bir karar olacağı görüşünde.

MEB eğitim Okullar ne zaman kapanacak uzaktan eğitim koronavirüs önlemleri