Yürürken kollarımızı neden sallıyoruz? Bilim insanları açıkladı

Bilim Haberleri
Yürürken kollarımızı neden sallıyoruz? Bilim insanları açıkladı

İnsanlar yürürken kollarını neden sallıyor? Bilim insanları bu sorunun yanıtını aradı, araştırmanın sonuçları ortaya çarpıcı gerçekleri koydu. İşte insanların kollarını sallayarak yürümesinin nedeni...

Bilim haberleri... Michigan Üniversitesi'nden bilim insanlarının 2009 yılında yaptığı bir araştırma, yürürken kolların sabit tutulması durumunda, normal bir şekilde sallandığı duruma göre yüzde 12 daha fazla enerji harcandığı sonucuna ulaştı.

Habertürk'te yer alan habere göre, araştırmacılar, kolların sallanması ile vücudun ağırlık merkezinin daha dengeli bir şekilde dağıldığını ve bu sayede daha az enerji harcandığını öne sürdüler. Ayrıca, kolların sallanması ile adım uzunluğunun ve hızının arttığı ve bu sayede daha fazla mesafe kat edilebildiği de tespit edildi.

DÖNME ETKİSİ

TÜBİTAK'ta yer alan bir makaleye göre; yürüyüş esnasında kolların sallanmasının, bacakların hareketi nedeniyle vücudun üst bölümünde ortaya çıkan dönme etkisinin dengelenmesi için olduğu düşünülüyor. Ancak, bu etki sadece sağ ayağın sol kolla, sol ayağın da sağ kolla uyumlu şekilde hareket ettiği durumda ortaya çıkıyor.

Araştırmalara göre, sağ ayak ile sağ kol, sol ayak ile sol kol birlikte hareket ettiğinde, normal yürüyüşten yüzde 26 daha fazla enerji harcanıyor. Bu, kolların sallanması ile vücudun ağırlık merkezinin daha dengeli bir şekilde dağıldığı ve bu sayede daha az enerji harcandığı anlamına geliyor.

Kaynak: Haber Global TV