Yüksekova’da dağlar beyaza büründü... Vatandaşlar o anı cep telefonuyla görüntüledi

Yaşam Haberleri Hakkari

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde günlerdir etkili olan yağmur sonrası ilçenin etrafını saran dağlar beyaza bürünürken, sıcak hava hissedilecek derece düştü.

Sonbaharın başlamasıyla Yüksekova ilçesinde de yağışlar ve kar yüzünü göstermeye başladı. Bir hafta boyunca ilçede yoğun yağışlar aralık sürmesiyle hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Yağışlardan sonra ilçenin etrafını saran 4 bin 135 rakımlı Cilo - Uluduruk dağları yoğun yağışlardan sonra tamamen beyaza büründü.

Şehrinin manzarasına renk kattığı gören vatandaşlar o anı cep telefonuyla çektiler. Öte yandan, soğuk hava ve kar yağışın başlamasıyla ekiplerde teyakkuzda bekliyor.

KAR NEDİR NASIL OLUŞUR?

Bulutun yüksekliğindeki hava, sıfır derecenin altına düştüğünde toz parçacıklarının çevresinde yoğunlaşmış damlacıklar donarak kristalleşir. Oluşan minik buz kristalleri zamanla birleşir, büyür ve ağırlaşır. Bulutta tutunamayacak kadar ağırlaştıklarında da birer kar tanesi olarak yeryüzüne düşerler.

HAKKÂRİ YÜKSEKOVA NASIL BİR YER?

Yüksekova ilçesi Doğu Anadolu Bölgesi iklim özelliklerini taşır. Dolayısıyla karasal iklim hüküm sürer. Büyük Çiftlik (Hırvaté) köyü kalıntıları; Yüksekova'nın batısında Aviş deresi ağzında büyük bir kent ve kale kalıntısıdır. Buranın önemli Urartu kentlerinden musaşir olduğu sanılmaktadır.

HAKKÂRİ YÜKSEKOVA NEYİ MEŞHUR?

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin meşhur bir yemeği olan Parmak Kebabı, parmak şeklinde kesilmiş patlıcan, kuşbaşı et, domates, çeşitli baharatlar ve başka malzemelerin de bir araya gelmesiyle hazırlanan oldukça lezzetli bir yemektir. Adını ilçesinden almış olan bu kebabın lezzeti dillere destan.

Yüksekova’da dağlar beyaza büründü... Vatandaşlar o anı cep telefonuyla görüntüledi - Resim : 1

 

 




Kaynak: İHA

Hakkari Yüksekova dağ Beyaz