Yoğurt hemen ekşiyorsa çözümü çok basit! İşte yoğurdun ekşimesini önlemenin doğal yolu
Evlerimizdeki yoğurtlar belirli sebeplere bağlı şekilde kısa süre içerisinde ekşimeye başlayabilir. Ekşi yoğurt tüketmek istemeyenler için ise bu sorunun belirli çözümleri bulunuyor. İşte yoğurdu ekşimeden saklamak için kullanabileceğiniz bazı doğal yöntemler ve pratik bilgiler...
yoğurdun ekşimesinin altında birden fazla sebep yatıyor olabilir. Yoğurtlar ekşidiği zaman direkt çöpe atmak yerine önce yoğurdun neden ekşidiğini bilmeniz gerekiyor. Sakladığınız yoğurt ekşidiyse bu durumda ilk olarak saklama koşullarını gözden geçirmeniz gerek. Yoğurt yanlış koşullar altında saklandığında çok kısa süre içerisinde ekşimeye ve bozulmaya başlayacaktır.
Sıcak ve nemli ortamlarda tutulan yoğurtlar daha hızlı bir şekilde ekşimeye başlar. Yoğurdun ekşimesini önlemek için ise bazı pratik bilgiler ve doğal yöntemler bulunuyor. İşte yoğurdu ekşimeden saklamanın püf noktası ve yoğurdun ekşimesini önleyen doğal yöntem:
Yoğurt içerdiği canlı bakteri kültürlerinden dolayı ekşimeye başlayabilir. Bu bakteri kültürleri aslında yoğurdun kendine has tat ve kıvamına katkı sağlayan, aynı zamanda sağlıklı yapılardır. Ancak yoğurt yanlış koşullarda saklandığı takdirde bakteriler hızla çoğalmaya başlar ve bu da yoğurdun ekşi bir tat kazanmasına yol açar.
Yoğurdun ekşimesini önlemek için uygun koşullarda saklamanız gerek. Yoğurttaki bakteriler sıcak havada hızla çoğalır. Bu sebeple yoğurdu buzdolabında +4 derecede saklamanız gerekiyor. Ayrıca yoğurdu sakladığınız kabın temiz ve kapağının sıkı şekilde kapalı olduğundan da emin olmalısınız.
Yoğurdun ekşimesini önlemek için doğal yöntemler arayanlar için bir de ait ama etkili bir yöntem bulunuyor. Eğer yoğurt hızlı şekilde ekşiyorsa yoğurda bir miktar rtaze sıkılmış limon suyu ekleyebilirsiniz. Limon suyu yoğurdun pH dengesini düzenleyecek ve ekşime sürecinin yavaşlamasını sağlayacaktır. Bu sayede daha uzun süre sağlıklı şekilde yoğurt saklayabilirsiniz.