Yılmaz Güney'in 35. ölüm yıl dönümü

Yılmaz Güney'in 35. ölüm yıl dönümü

Türk sinemasının usta oyuncusu Yılmaz Güney, ölümünün 35. yılında anılıyor. Çirkin Kral lakaplı Güney, oyunculuğun yanı sıra senarist ve yönetmen kimliğiyle de başarı kazandı. İşte, Yılmaz Güney'in hayatına dair bilinmeyenler...

Türk sinemasının başarılı oyuncusu Yılmaz Güney, 35. ölüm yıl dönümünde hayranları tarafından hatırlanırken, Çukurova Belediyesi'nin bugün düzenleyeceği etkinlikle de anılacak. Sinema hayatına birçok başarı sığdıran Yılmaz Güney'in hayatına dair bilinmeyenleri derledik.

YILMAZ GÜNEY KİMDİR?

1937 yılında dünyaya gelen 'Çirkin Kral' lakaplı Yılmaz Güney, sinema tarihine damga vuran isimlerin başında geliyor. Türk sinemasında, Cannes ödüllü Yol, Sürü, Umutsuzlar gibi başarılı filmleriyle öne çıkan Güney, Altın Koza Film Festivali'nde 4 ayrı dalda 12 ödül almasıyla rekor kırdı. Güney'in bu başarısı halen geçilemiyor.

Hayatının son yıllarını Paris'te geçiren sanatçı, 9 Eylül 1984'te, mide kanseri sebebiyle Fransa'da hayata veda etti ve burada defnedildi. Ölümünden sonra kurulan “Yılmaz Güney Vakfı” eşi Fatoş Güney öncülüğünde eserlerini korumaya ve yayınlamaya yönelik çalışmalar yürütüyor.






Yılmaz Güney ölüm yıl dönümü oyuncu senarist Çirkin Kral Türk sineması Yılmaz Güney kimdir