Yeşil yılan Opheodrys aestivus'un nesli tehlikede

Yılan ABD
Yeşil yılan Opheodrys aestivus'un nesli tehlikede

Ohio eyaletinde bulunan 26 yılan türünden biri olan Opheodrys aestivus'un bölgedeki nesli tehlikede. Nadiren görülen bu yeşil yılan türünün popülasyonu her geçen gün azalıyor.

Haberin özeti: Ohio eyaletindeki 3'ü zehirli 26 yılan türü arasında yer alan yeşil yılanların popülasyonundaki azalma, yaşam alanlarının daralması anlatılıyor.

Ohio eyaletinde 26 yılan türü bulunsa da, genellikle insanlar için görünmezler ve akıllarda pek yer etmezler. Bu, birçok insan için iyi bir şey olabilir çünkü yılan korkusu oldukça yaygındır. Dahası, yılanların gözlerine pek çarpmaması yılanlar için daha da iyi bir durumdur. İnsanlar, açık ara en büyük yılan düşmanıdır.

Eski metinlerde, kutsal kitaplarda yılanlar açıkça kötülüğün bir metaforu olarak kullanılmıştır. 

Ohio'da, 26 yılan türünün 23'ü zehirsiz türlerden oluşur. Ohio'daki üç zehirli türün genellikle sakin olduğu vurgulanır. Bunlar doğu bakırbaşı, Massasauga (çıngıraklı yılan) ve kütük çıngıraklı yılanıdır. 

Yılanlarla sorun yaşamak için biraz çaba sarf etmek gerekir. Onları rahat bırakırsanız hiçbir şey olmaz.

Bölgedeki yılan popülasyonundan en nadir görülenlerden biri Opheodrys aestivus'tur. 

Ohio'daki 26 yılan türünün hepsi yerleşimcilerin gelmesinden bu yana azalmıştır, çoğu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Nesli en çok tehlikede olan ise Opheodrys aestivus. Bu yılan türü, Ohio'nun güney sınırlarında yaşayan bir tür. Tarihsel olarak 14 ilçede varlıkları belgelenmişti. Şu anda ise sadece beş ilçede bulunduğu biliniyor.

Doğrudan insan müdahalesinin bu durumda büyük bir faktör olmadığı düşünülüyor. Genellikle ağaçlarda yaşayan yeşil yılanlar nadiren görünen türlerdir ve seyrek nüfusa sahip bölgelerde bulunurlar. Orman kenarları ve orman açıklıklarını tercih ederler. 

 

yılan Ohio ABD vahşi doğa