Yeni yılın ilk bebekleri: Hatay'da Muhammet Talha, Kahramanmaraş'ta Ecrin, Adana'da Masal dünyaya geldi

AJANSLAR
Hatay Kahramanmaraş Adana
Yeni yılın ilk bebekleri: Hatay'da Muhammet Talha, Kahramanmaraş'ta Ecrin, Adana'da Masal dünyaya geldi

2024 yılının ilk bebekleri doğdu. Hatay'da Muhammet Talha, Kahramanmaraş'ta Ecrin, Adana'da Masal, Van'da Gülsüm bebekler dünyaya geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Defne Devlet Hastanesi'nde yeni yılın ilk bebeğinin doğduğunu belirterek, Muhammet Talha bebeğe uzun ömürler diledi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hatay Defne Devlet Hastanesi'nde yeni yılın ilk bebeği doğdu. Fethiye ve Adem çiftini yürekten kutluyor, çocuklarının ülkemize ve insanlığa hayırlı bir evlat olarak yetişmesini diliyoruz. Nice nice yeni yıllar göresin Muhammet Talha bebek" dedi.

Yeni yılın ilk bebekleri: Hatay'da Muhammet Talha, Kahramanmaraş'ta Ecrin, Adana'da Masal dünyaya geldi - Resim : 1

KAHRAMANMARAŞ'TA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ ECRİN OLDU

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta 2024 yılının ilk bebeği ‘Ecrin Lina’ oldu.
Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi’nde dünyaya gelen Ecrin bebek, 2024 yılının deprem bölgesinde dünyaya gelen ilk bebeği oldu. Hastane yetkilileri aileye altın hediye etti. Sevinçli olduklarını ifade eden Başhemşire Habibe Domurcukgül, “2023 yılını çok zor geçirdik. Mutluyuz, ilk bebeğimiz kızımız doğdu” dedi.

Yeni yılın ilk bebekleri: Hatay'da Muhammet Talha, Kahramanmaraş'ta Ecrin, Adana'da Masal dünyaya geldi - Resim : 2

Baba Ekrem Bozdoğan, “2024 yılının ilk bebeği. Allah’ım olmayanlara da nasip etsin. İnşallah huzurlu, mutlu, ömrü olur” ifadesini kullandı.

Anne Sebiha Bozdoğan ise, “İkinci bebeğim kız. Ecrin Lina ismini koyacağız. Allah’ım hayırlı ömürler versin. Hastane yetkilileri çok ilgililer, mutluyuz” diye konuştu.

Hastane yönetimi adına konuşan Halil İbrahim Avşaroğlu ise, “2024 yılının ilk bebeği Ecrin bebek bugün hastanemizde dünyaya geldi. Ailesine hayırlı olsun. Bebeğimiz Ecrin 'Allah’ın hediyesi' anlamına gelmektedir. Dünyaya katkı sağlayacak birey olarak yetişecektir. 2023 yılı deprem felaketi ile şehrimizde sıkıntılı dönemler yaşadık. İnşallah 2024’te bunları yaşamamayı umut ediyoruz. Tüm halkımız ve çalışanlarımızın yeni yılını tebrik ediyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL'DA YENİ YILI İLK BEBEĞİ KAAN

İstanbul Valisi Davut Gül, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Kaan bebek ve ailesini ziyaret ederek tebrik etti.

İstanbul Valisi Davut Gül, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile birlikte Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde, yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Kaan bebek ve annesi Merve Çavuş Kürekçi'yi ziyaret etti. Vali Gül, anneyi tebrik ederek bebeğe altın taktı. Gül, çiçek ve çikolata hediye ederek ailenin yeni yılını kutladı. Vali Gül, daha sonra sağlık çalışanlarının da yeni yılını kutlayarak çikolata ikram etti.

Yeni yılın ilk bebekleri: Hatay'da Muhammet Talha, Kahramanmaraş'ta Ecrin, Adana'da Masal dünyaya geldi - Resim : 3

İZMİR'DE YENİ YILIN İLK BEBEĞİ YÜSRA

İzmir’de, yeni yılın ilk bebeği Sultaniye ve Uğur Güleç çiftinin çocukları ‘Yüsra’ oldu. Doğum sonrası anne Sultaniye Güleç’i AK Parti İzmir Millet Vekili Ceyda Bölünmez Çankırı ziyaret etti.

İzmir’de 2023 yılını geride bırakan İzmirliler 2024 yılının gelişini kutlarken, yılın ilk bebeği ‘Yüsra’ oldu. Sultaniye ve Uğur çiftinin çocuğu olan Yüsra bebek, yeni yılın dakikalarında Bayraklı Şehir Hastanesi’nde dünyaya geldi. 3 bin 100 gram olarak doğan Sultaniye ve Uğur Güleç çifti bebekleriyle büyük mutluluk yaşadı.

Yeni yılın ilk bebekleri: Hatay'da Muhammet Talha, Kahramanmaraş'ta Ecrin, Adana'da Masal dünyaya geldi - Resim : 4

AK Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Güleç çiftini ziyaret edip, Yüsra bebeğe altın taktı. Çocuğunu kucağına alan anne Sultaniye Güleç, büyük bir mutluluk yaşadığını ifade ederek, “Sürpriz oldu, hediye oldu daha ne isteyelim ki en güzel hediye" dedi.

ANKARA'DA YENİ YILIN İLK BEBEKLERİ

Ankara’da, 2024'ün ilk bebekleri ‘Beril Ece' ile ‘Hatice Kübra’ oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum yapan anneleri ziyaret edip, altın hediye etti.

Yeni yılın ilk bebekleri: Hatay'da Muhammet Talha, Kahramanmaraş'ta Ecrin, Adana'da Masal dünyaya geldi - Resim : 5

Ankara'da yeni yılın ilk bebekleri, Bilkent Şehir Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği’nde dünyaya geldi. 2024'ün ilk saniyelerinde Aslı ve Adem Deveci (31) çiftinin Beril Ece adını verdikleri kız çocuğu 3 kilo 650 gram, Zeynep ve Muharrem cömert (28) çiftinin Hatice Kübra adını verdikleri kız çocuğu ise 3 kilo 350 gram ağırlığında dünyaya geldi. Bebeklerini kucağına almanın sevincini yaşayan anne Aslı ve Adem Deveci çifti, 2024 yılının ilk bebeği olması nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

ADANA'DA 2024'ÜN İLK BEBEĞİ 'MASAL'

Adana’da 2024 yılının ilk bebeği Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen ‘Masal’ oldu.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 26 yaşındaki Ayşe Çelik, yılın ilk dakikalarında sezaryen doğumla bir kız bebek dünyaya getirdi. Emrah ve Ayşe Çelik çifti, 3 kilo 600 gram dünyaya gelen bebeklerine ‘Masal’ ismini verdi. İkinci çocuğunu kucağına aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Ayşe Çelik, ”Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Şehir Hastanesinden çok memnun kaldım, ilgilendiler. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Yeni yılın ilk bebekleri: Hatay'da Muhammet Talha, Kahramanmaraş'ta Ecrin, Adana'da Masal dünyaya geldi - Resim : 6

VAN'DA YENİ YILIN İLK BEBEKLERİ

Van’da 2024 yılının ilk bebekleri Lokman Hekim Van Hastanesinde dünyaya geldi.

Ülke genelinde yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen bebekler, ailelerine büyük mutluluk yaşattı. Van’da da Lokman Hekim Van Hastanesinde yeni yılın ilk bebekleri Gülsüm, Yiğit Akif ve Muaz Ali olurken, anne ve babaları tarif edemedikleri duygular içerisinde olduklarını söylediler.
İlk defa baba olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Halil Uçar, “Planlamadığımız halde bebeğimiz yılbaşı gecesi doğdu, mutluyuz. Eşimle beraber kolay şeyler yaşamadık. Bize ilaç gibi gelen bebeğimizle birlikte daha mutlu olacağımızı düşünüyoruz. Adını Gülsüm bıraktık. Kayınvalidemin ismi. Çok güzel bir kadındı, Hakk'ın rahmetine kavuştu. İnşallah kızım da kayınvalidem gibi melek gibi bir insan oldu” dedi.

Baba olmanın farklı bir duygu olduğunu vurgulayan Burak Ünal ise, “İlk çocuğum ve çok değişik bir duygu. Babalık mı desem, sahip olmak mı desem. Duygunun farkında değilim. Yeni yılın ilk hediyesi oldu. İsmi Muaz Ali. Muaz adını ben, Ali ismini ise annesi bıraktı. İsmi gibi yaşasın. Cenab-ı Allah olmayanlara nasip etsin” ifadelerini kullandı.