Bayrama özel 5 altın değerinde beslenme önerisi: Çatal bıçak oyunu oynayın

Gündem haberleri Kurban bayramı
Bayrama özel 5 altın değerinde beslenme önerisi: Çatal bıçak oyunu oynayın

Uzman Psikolog ve Yeme Bozuklukları Danışmanı Yelda Başaran, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde beslenme çok önemli önerilerde bulundu.

Ekranların sempatik sunucusu Uzman Psikolog ve Yeme Bozuklukları Danışmanı Yelda Başaran Artemis Yayınları etiketiyle okuyucusuyla buluşturduğu ‘’Oturduğunuz Yerde Zayıflamak İster misiniz ?a dlı kitabıyla gündemde. ‘’Vücudu güzelleştiren zihindir ‘’mottosuyla yazdığı kitabında Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara karşı yapılması gerekenler adlı özel bir bölüm ayıran Başaran; Türk adet ve görenekleri deyince misafir perferliğimiz’ in Dünyaca ünlü olduğu biliniyor. Fakat bu ziyaretlerde bizlere sunulan ikramlara hayır diyemediğimiz için farkında olmadan alınan kaloriler sebebiyle de misafirperverliğimiz kalori perverliğe dönüşüyor .O yüzden bir Uzman psikolog ve yeme bozuklukları danışmanı olarak Oturduğunuz yerde zayıflamak ister misiniz? Adlı kitabımız da bana danışanlarımın en sık sorduğu sorulardan biri olan; hocam özelikle bayram ziyaretlerinde bizlere sunulan kalorisi yüksek ikramlara karşısında neler yapmalıyız? Sorusu olduğu için kitabımda özellikle bu konuda hem psikolojik hem de fizyolojik anlamda yapılması gerekenlere faydalı bilgilerle dikkat çekerek rehberlik etmek istedim dedi.

Uzman Psikolog ve Yeme Bozuklukları Danışmanı Yelda Başaran,
Uzman Psikolog ve Yeme Bozuklukları Danışmanı Yelda Başaran

 

İŞTE YELDA BAŞARANDAN MİSAFİRLİKTE FAZLA KALORİ ALMAMAK İÇİN BEŞ ALTIN ÖNERİ

Gözü tok bir misafir olun: Size ikram edilen her şeyi yiyen bir misafir olursanız ,eve dönüş yolculuğunda kendi kendinizi yersiniz. O yüzden her ikrama evet demeyen gözü tok bir misafir olun

Evden çıkmadan önce hafifçe karnınızı doyurun: Misafirlikler dostlarımızla keyifli sohbetler ettiğimiz kendimizi iyi hissettiren yerlerdir. Yeme içme yeri değil! O yüzden evden çıkmadan önce küçük de olsa atıştırmalık birşeyler yiyin.

Misafirliğe eli boş gitmeyin: Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş diye Atalarımız boşuna söylememiş. O yüzden bir diyet ve egzersiz programı yaparken misafirliğe giderken eliniz boş gitmeyin ki baktınız ikramlar size uygun değil size sizin getirdiğiniz ikramınız size sunulunca fazla kalori almamış olun 

Çatal bıçak oyunu oynayın: Beynimize tokluk sinyali 20 dakikada ulaşır. Bunu için sofrada bu süreyi iyi değerlendirmek adına çatal ve bıçakla tabağınıza aldıklarınızla bu süreyi geçirin.

Servise yardım edin: Misafirlikte size sunulan muhteşem ama kalorisi de bir o kadar fazla olan tatlılara evet dememek için servise kalkın ve yardım edin. Bunu yapmak odağınızı değiştirir. Aynı zamanda da hareket etmiş olursunuz.

Uzman psikolog, bayram ziyaretlerimizde bizlere özel hazırlanmış bayram sofralarında kalorisi yüksek gıdalar karşısında ısrarcı ev sahiplerine karşı pembe yalanlarında mubah olduğunu sözlerine eklerken ;lütfen sağlıklı bir bayram geçirmek için sizlere sunulan ikramlar konusunda ‘’Hayır’’ deme cesaretini gösterin ki misafirperverliğiniz yemek yeme pazarlığına dönüşmesin. Unutmayın misafirlikler sevdiklerimizle hoşça vakit geçirdiğimiz sohbetlerin yapıldığı anları temsil eder. Yeme içme pazarlığını değil. Sloganınız ‘’Bugün bayram kaloriyle dolmasın insan olsun diyerek Herkese sağlıklı ve Fit bayramlar diledi.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

kurban bayramı Gündem haberleri