Uzaktan eğitim sistemi öğrencileri nasıl etkileyecek?

koronavirüs
Uzaktan eğitim sistemi öğrencileri nasıl etkileyecek?

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için uzaktan eğitim başladı. Eğitim Uzmanı Burçak Özel, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye koronavirüs tehlikesine karşı uzaktan eğitimi sistemini başlattı. Peki, uzaktan eğitim sistemi öğrencileri nasıl etkileyecek? Merak edilen soruları Eğitim Uzmanı Burçak Özel yanıtladı. 

"AİLELERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

"Bu sürecin en büyük düşmanı panik… En büyük sorumluluk ise ailelere düşüyor. Çünkü geçtiğimiz günlerde gördük ki marketlere akın edildi. Panik havası yaratıldı. Bu ailelerden, ebeveynlerden başlayan bir süreç… Çocuklar ailelerini rol model alıyor. Evde çok panik yaratan konuşmalar olursa çocuklar bunları kafalarında kurmaya başlayabilir. Ailesiyle konuşmayıp sosyal medyada ve internette izlediği videolarla birleştirebilir. Bu da kaygılarının artmasına sebep olur.

Şu an olağanüstü bir durum var. Ancak buna, daha kötü bir sonuca yol açmaması için alınan geniş çaplı bir önlem olarak bakılmalı. Aileler de çocuklarına olabildiğince sade ve gerçekçi bir şekilde koronavirüs tehlikesini anlatmalı. 'Şu kadar vaka var, gün geçtikçe sayı artıyor' diye değil… 'Evet, dünya genelinde böyle bir durum var. Bazı ülkeler önlemini geç aldığı için onlarda virüs çok hızlı ilerledi. Ama bizim ülkemiz ilk günden beri önlemini erkenden aldı. Şu anda da ilerlememesi için tedbir alınıyor' diye bir açıklama yapılırsa çocuklar için rahatlatıcı bir etkisi olacaktır. "

"ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERLE ETKİLEŞİM İÇİNDE OLACAK"

"EBA'nın içinde her öğrencinin kendi portfolyosu var. Bu, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde güncellenmesi, yenilenmesi düşünülen bir programdı zaten. Öğrencilerin burada sınıf arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle etkileşimli bir biçimde konuşabilecekleri bir ortamları da var. O yüzden öğretmenlerin bu süreçte öğrencileri sistem üzerinden denetleyebileceğini düşünüyorum. Belirli bir öğretmen bir sınıfı alıp çocukları arayabilir ya da bir grup oluşturulabilir. Oradan dersimiz başlıyor diye haberleşebilirler. Sorumluluğunu bilen çocuklar için bu durum sıkıntı yaratmayacaktır. Evden eğitimde katılımın, devam ve devamsızlığın da etkin bir şekilde takip edileceğini düşünüyorum." Kaynak: TRT

koronavirüs EBA