Türkiye'de en çok yenilen 'fast food' belli oldu: Lahmacun, hamburgere yenildi

Yaşam Haberleri
Türkiye'de en çok yenilen 'fast food' belli oldu: Lahmacun, hamburgere yenildi

Türkiye’de 'fast food' ürünleri yeme alışkanlıklarının incelendiği araştırmanın sonuçları paylaşıldı. En çok tercih edilen ürün hamburger olurken, 55 yaş ve üzeri katılımcılar 'lahmacun' dedi.

Areda Piar tarafından 28 Haziran - 5 Temmuz 2022 tarihleri arasında bin 100 kişi katılımıyla ‘’Fast Foof Ürünleri Yeme Alışkanlığı’’ araştırması gerçekleştirildi. 

Türk halkının en çok tercih ettiği ilk üç fast food ürünü; hamburger, pizza ve tavuk döner oldu. Araştırmaya göre gençlerin yüzde 75,2’si hamburger tercih ettiğini belirtirken, 55 yaş ve üzeri grubun yüzde 52,1’i lahmacun dedi. 

Türkiye'de en çok yenilen 'fast food' belli oldu: Lahmacun, hamburgere yenildi - Resim : 1

Tüketicilerin fast food ürünlerini tercih ediyor olmalarının en önemli nedenleri arasında hızlı hazırlanması ve sunulması önemli bir yere sahip.

Türkiye'de en çok yenilen 'fast food' belli oldu: Lahmacun, hamburgere yenildi - Resim : 2

Araştırma sonuçlarına göre en çok tercih edilen fast food ürünleri sırasıyla; yüzde 19,1 hamburger, yüzde 7,3 pizza, yüzde 6,8 tavuk döner, yüzde 6,7 lahmacun, yüzde 6,4 et döner, yüzde 6,1 kokoreç, yüzde 5,5 köfte ekmek ve yüzde 4,2 ile pide oldu.  

Türkiye'de en çok yenilen 'fast food' belli oldu: Lahmacun, hamburgere yenildi - Resim : 3

Hamburgerler, lahmacunlar, dürümler, et dönerler, pideler ve pizzalar en çok tercih edilen fast food ürünleri arasında yer alıyor. Araştırmaya göre, fast food tüketen gençlerin yüzde 75,2’si hamburger, yüzde 32,0’si pide, yüzde 30,7’si dürüm derken, 55 yaş ve üzeri grubun yüzde 52,1’i lahmacun, yüzde 27,3’ü et döner, yüzde 21,1’i pizza tercih ettiğini belirtti.

Türkiye'de en çok yenilen 'fast food' belli oldu: Lahmacun, hamburgere yenildi - Resim : 4

Araştırmada kadınların fast food için tercih sıralaması hamburger, pizza ve lahmacun olurken, erkekler hamburger, dürüm ve et döner tüketiyorlar.  

Kaynak: DHA

fast food lahmacun