Türkiye'nin gündemine oturan "filozof Atakan" konuştu: Cumhurbaşkanı olmak istiyorum

Türkiye'nin gündemine oturan "filozof Atakan" konuştu: Cumhurbaşkanı olmak istiyorum

5 ayda 250 kitap okuyan ve sosyal medyada felsefe üzerine söylediği şaşırtıcı sözler ardından gündem olan filozof Atakan, ileride bir gün cumhurbaşkanı olmak istediği söyledi.

Sosyal medyada felsefe üzerine söylediği şaşırtıcı sözler üzerine Türkiye'nin gündemine oturan Avcılar Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu beşinci sınıf öğrencisi Atakan Kayalar, yaptığı açıklamalarla şaşırtmaya devam etti.

Beş ayda 250 kitap okuduğunu belirten 10 yaşındaki Atakan, Jean-Jacques Rousseau'nun 'Toplum Sözleşmesi', Platon'un 'Devlet', Benedictus Spinoza'nın 'Etika', Richard Dawkins'in 'Yeryüzündeki En Büyük Gösteri', 'Tanrı Yanılgısı', 'Gen Bencildir' isimli kitaplarını okuduğunu söylemişti. Habertürk'e açıklamalarda bulunan Kayalar, 'Atakan Kayalar kimdir? sorusuna, "'Metafor uzmanıyım'desem metafor uzmanı değilim. 'Beyin cerrahıyım' desem beyin cerrahı değilim. 'Yazar' desem yazar da değilim. Anlatabileceğim pek bir şey yok" dedi.

EN SEVDİĞİ 5 KİTAP

5 ayda 250 kitap okuyan Atakan, en sevdiği ilk beş kitabı ise şöyle sıraladı: "Sokrates'in Savunması, Küçük Prens, 1984, Hayvan Çiftliği ve Devlet."

Felsefe, sayısal, fizik, kimya, biyoloji kitapları okuduğunu belirten Atakan, bunların yanı sıra çocuk kitaplarını da okuduğunu söyledi. Kayalar, kitap okumanın faydalarını ise şöyle sıraladı: "Eğer edebiyat okursanız kelime dağarcığınız büyük ölçüde gelişebilir. Felsefe kitapları okursanız yorumlama ve analiz yeteneğiniz yavaş yavaş gelişmeye başlar. Bilim kitapları okursanız bilgili olursunuz ve olur olmadık şeylere 'Ben biliyorum' demezsiniz."

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Atakan, sosyal medyada kendisi için yapılan eleştirilere ise şöyle cevap verdi:

"Onların benim özel hayatıma karışması, çok mümkün bir şey değildir. Benim özel hayatıma müdahale edemezler. Çocukluğumu yaşamıyorum diye acı çekecek ben isem burada onlara bir pay düşmez. Tabii haklılar, bu kadar büyük bir bilgi yığınının üzerinden çıkmak çok meşakkatli olur ve çocukluğuma büyük bir etki edebilir. 35-40'lı yaşlarımda ben sırf çocukluğumu yaşayamadığım için derin bunalımlara girebilirim. Elimden geldiğince buna dikkat edeceğim. Çocukluğumu yaşıyorum."

CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTİYOR

Kitap okuma dışında arkadaşlarıyla sohbet ettiğini, oyunlar oynadığını belirten Atakan, en sevdiği oyunların satranç, dama ve tavla olduğunu belirtti.

Psikiyatr olmak istediğini söyleyen Atakan, tedavisi olmayan Down Sendromu, otizm ve şizofreni gibi hastalıkların tedavisini bulmak istiyor. Atakan Kayalar, "İstesem estetik cerrahı da olabilirdim. Sonuçta para şu anda estetikten akmakta. Beyin cerrahı veya farklı bir şeyler olmak yerine estetik cerrahı olur, paraya para demez, sonrasında ülkeden gider ya da burada kalıp binlerce konak alırdım. Ama ben bunu yapmıyorum. Psikiyatr, Türkiye'de değil; dünya üzerinde yetersiz kalan bir tıp branşı olduğu için bunu geliştirmek istiyorum. O çocukların topluma kazandırılmasına çalışacağım" diyerek, ileride bir gün cumhurbaşkanı olmak istediğini dile getirdi.

Atakan Kayalar