Türk Hava Yolları'ndan ABD'de yeni destinasyon: Direkt seferler başladı

Seyahat Gezi THY Türk Hava Yolları İstanbul Havalimanı
Türk Hava Yolları'ndan ABD'de yeni destinasyon: Direkt seferler başladı
Fotoğraf: DepoPhotos

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı’ndan Detroit Metrolopolitan Havalimanı’na direkt seferlere başladı. Detroit, THY’nin ABD’deki 13. uçuş noktası oldu.

THY uçağı, Detroit’e ilk uçuşu nedeniyle geleneksel su takı ile karşılandı. Türk Hava Yolları yöneticileri ve yerel yetkililerin katıldığı etkinlik, Detroit Metropolitan Wayne County Havalimanı’nda düzenlendi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat törende yaptığı konuşmada “İstanbul’u Detroit ile buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz, seyahat, iş ve kültürel keşif fırsatları sunuyoruz. Bugün, Türk Hava Yolları’nın Detroit’e olan ilk uçuşunu kutlamak için bir araya geldiğimiz özel bir gün. İki büyük şehrimizi, İstanbul ve Detroit’i birbirine daha da yaklaştırdık. Benzersiz uçuş ağımız ile yolcularımıza dünyayı keşfetme imkânı tanırken, en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz” dedi.

Detroit uçuşları, 15 Kasım 2023 itibarıyla Boeing 787-9 ile Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada üç gün karşılıklı olarak İstanbul Havalimanı ile Detroit Metropolitan Wayne County Havalimanı arasında gerçekleştirilecek. İstanbul – Detroit seferleri, 25 Aralık 2023 tarihi itibarıyla haftada dört gün olarak icra edilecek. Detroit uçuşlarıyla birlikte Türk Hava Yolları, uçuş ağını 345’e ulaştı.

ETİYOPYA HAVAYOLLARI'NDAN SİPARİŞ

Etiyopya Havayolları, 2023 Dubai Havacılık Fuarında 11 adet ek Airbus A350-900 satın alınması için Airbus ile mutabakat zaptı imzaladı.

İlâve uçak taahhüdü, Etiyopya’nın bayrak taşıyıcı ulusal havayollarının dört adet A350-1000 de dahil olmak üzere toplam A350 siparişini 33'e çıkarıyor. 

Etiyopya Havayolları, halihazırda 20 adet A350-900'den oluşan bir filo işletiyor ve bu anlaşma, havayolunu Afrika'nın en büyük A350 müşterisi haline getirecek. 

Mutabakat zaptı, Etiyopya'nın Havayollarının 67 adede kadar yeni Boeing uçağı satın alacağını açıklamasının ertesi günü imzalandı.

Etiyopya Havayolları Üst Yöneticisi Mesfin Tasew, bir basın açıklaması yaparak, "11 adet Airbus A350-900 için bu taahhüdü vermekten heyecan duyuyoruz. Müşteri odaklı bir havayolu olarak, sınıfının en sessiz kabini ve ortam aydınlatması gibi özellikleriyle yolculara ekstra konfor sunan bu filo için özellikle heyecanlıyız” dedi.

Tasew, "Değerli yolcularımıza rahat ve unutulmaz bir uçak içi deneyim sunmak için en son teknolojiye sahip uçakları satın alarak filomuzu genişletmek istiyoruz" diye ekledi.

Airbus Baş Ticari Sorumlusu ve Uluslararası Başkanı Christian Scherer de "Etiyopya Havayolları, Etiyopya'nın Çin ve Latin Amerika arasında en hızlı bağlantıları sunan benzersiz coğrafi konumunun avantajlarından yararlanarak, uzun mesafeli seyahatler için A350'nin olağanüstü değerlerinden nasıl yararlanılacağının harika bir örneğidir” diye konuştu.

Scherer, “Etiyopya Havayolları filosunu daha da güçlendirmekten ve bu sayede birlikte kurduğumuz harika ilişkiyi sürdürmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Global TV