Tüm hataları ancak dâhiler bulabilir! Araba tamircisindeki mantık hatalarını 20 saniyede bulmak için en az 130 IQ gerekiyor

Zeka bulmacası Zeka testi Yaşam Haberleri
Tüm hataları ancak dâhiler bulabilir! Araba tamircisindeki mantık hatalarını 20 saniyede bulmak için en az 130 IQ gerekiyor

Zeka oyunları, bilişsel işlevi artırmaya ve beyni sağlıklı tutmaya yardımcı olan araçlardır. İşte IQ'su yüksek olanları en fazla 20 saniye oyalayabilecek bir test daha.

Bir zeka bulmacası ile daha sizlerleyiz. Görsel zekanızı ve dikkat yeteneğinizi ölçen bu testte bir araba tamircisi görüyoruz. Resme dikkatli bakarsanız burada birden çok mantık hatası olduğunu fark edeceksiniz. 

Yalnızca yüksek IQ'su olanlar resimdeki mantık hatalarını 20 saniyede buluyor. 

Haber: Yunus Emre Kılıç / Haber Glob

YAŞAM HABERLERİ

Tüm hataları ancak dâhiler bulabilir! Araba tamircisindeki mantık hatalarını 20 saniyede bulmak için en az 130 IQ gerekiyor - Resim : 1

Mantık bilmecelerinden biri olan bu görselde hataları fark etmeyi başardıysanız tebrik ederiz. Bu sizin yüksek IQ'lu ve fazlasıyla dikkatli olduğunuzu ortaya koyuyor. 

Eğer 20 saniye içerisinde sonuca ulaşamadıysanız üzülmenize hiç gerek yok. Zeka bulmacasının doğru yanıtı haberimizin devamında sizleri bekliyor. 

IQ turnusolü bir test olan bu görseldeki mantık hatalarını bulmak için kalıpların dışında düşünmeniz gerekiyor. Fark edilmeyeni fark edecek kadar dikkatli olanlar 20 saniye kadar kısa bir süre içerisinde doğru yanıta ulaşmayı başarıyor. 

Bir beyin jimnastiği olan bu zeka testinde sonuca 20 saniyede ulaşamayanlar için yanıt aşağıda...

Bir araba tamircisini gösteren bu görseldeki mantık hatalarını bulmak için fotoğraf detaylıca bakmanız gerekiyor. Resimdeki mantık hataları ise aşağıda görebileceğiniz gibi sırasıyla arabanın içindeki ağaç, üzerindeki balık, duvardaki kılıç, ekipmanların arasındaki mısır koçanı, arabanın aynasının ters durması ve farlardan birinin yerinde göz olması. 

Tüm hataları ancak dâhiler bulabilir! Araba tamircisindeki mantık hatalarını 20 saniyede bulmak için en az 130 IQ gerekiyor - Resim : 5

Kaynak: Haber Global TV