Topraksız tarımın yeni gözdesi: Su laleleri

Yaşam Haberleri Antalya Türkiye

Topraksız tarım uygulamalarında bu kez lale ön plana çıktı. Antalya'da suda üretilen laleler, toprakta üretilenlere kıyasla daha hızlı olgunlaşırken, gübre ve kimyasal ilaç kullanılmadığı için de daha sağlıklı oluyor.

Antalya, kesme çiçek sektöründe Türkiye'de üretim merkezi konumunda. Modern tarım teknolojileri de bu sektörde ağırlığını arttırdı. 10 yıl önce suda lale üretimine başlanılan kentte, bu sene 400 bin lale üretildi. suda üretilen laleler, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok kente gönderiliyor.

Gübre ve kimyasal ilaç kullanılmayan laleler, daha kısa sürede yetişiyor. 8 hafta 7 derecelik soğuk hava deposunda bekletilen lale soğanları, seraya çıkartılarak, su dolu kaplarda bekletiliyor. Laleler 25 gün sonra hasat ediliyor.

Lalelerin tamamı iç pazara gönderilirken, yaklaşan Kadınlar Günü de unutulmadı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için 100 bin lale üretildi.