TikTok fenomeni şaşırtıcı dönüşümünü paylaştı: 144 kiloyu geçti, kız arkadaşı ayrıldı... Son hali

Sosyal Medya

Londra'da yaşayan paket servislere haftada 350 sterlin harcayan ve 144 kiloya çıkan üniversite öğrencisi, kız arkadaşının ilişkisini sonlandırmasından sonra spor salonunu keşfetti... 144 kiloyken başladığı dönüşümü TikTok'tan paylaştı. Başkalarına da ilham olmak istediğini söylüyor.

Londra'da yaşayan 26 yaşındaki Londralı Nith Puvi, 2020 yılında çok kısa sürede kilo aldığını; fast fooda çok fazla para harcadığını söylüyor.

Puvi'nin aşırı yemek yemesi, egzersiz eksikliği ruh halini de olumsuz etkilemiş. Dönüm noktası ise ilişkisi bozulunca başlamış.

Puvi, "Sürekli evde ve işteyken yemek yiyordum. Her gün paket servis sipariş ediyordum. Yemek o zamanlar tek hobim ve tutkumdu, takıntılı gibiydim" diyor.

Kız arkadaşı bu duruma son vermesi için çok uğraşmış ama o adım atmamış. "O zamanlar kız arkadaşım bunu önlemeye çalıştı ama yemeğe o kadar bağımlıydım ki dinlemek istemedim" diyor.

Kız arkadaşı konuşmak istedikçe bu sorunla yüzleşmekten kaçmış. Kız arkadaşı kendisinden ayrılınca ise artık bu gidişatı durdurma kararı vermiş.

Diyeti üzerinde çalışmış, paket servisleri kesmiş ve spor salonunun yolunu tutmaya başlamış.

Puvi, "3 ay sonra iyi sonuçlar görmeye başladım. Haftada beş defaya kadar ağırlık kaldırmanın yanı sıra bazı atlama ve boks egzersizleri yapıyordum" diyor.

Bunun beraber dengeli bir diyet uygulamış ve yüksek kalorili yiyecekleri azaltmış.

144 kilo ile başladığı yolculukta Ağustos 2022'de 74 kiloya inmiş.

O şimdi düzenli olarak spor yapıyor ve yaşadığı dönüşümü TikTok'tan paylaşıyor. "Dışarıda yemek zorunda kaldığımda veya market alışverişine çıktığımda, her zaman besin içeriğine baktım ve yüksek kalorili gıdalardan kaçınmaya çalıştım. Ayrıca karbonhidratımı azalttım ve bunun yerine daha fazla protein almaya çalıştım" diyor.

18 ayda elde ettiği yeni görünümü nedeniyle oldukça mutlu ve "Sonunda aynaya bakıp kendi fotoğrafımı çekebiliyorum. Ailem çok şaşırdı. Uzun zamandır ilk defa kendimi iyi hissediyorum" diyor.

TikTok paylaşımlarının amacını ise şöyle açıklıyor:

Bir kişiye bile değişiklik yapması ve spor salonuna katılması, temiz beslenmesi ve tutarlı bir şekilde antrenman yapması için ilham vermesi umuduyla hikayemi paylaşmak istiyorum

 

Kaynak: Diğer

Londra fenomen değişim