Siyah yumurta efsanesi: 7 yıl ömrü uzattığına inanılıyor!

Siyah yumurta efsanesi: 7 yıl ömrü uzattığına inanılıyor!

Kahvaltıların vazgeçilmez yumurta bir protein, antioksidan ve vitamin kaynağı. Ancak bir yumurta türü var ki, onun efsanesi var. Kuro tamago denilen siyah yumurtaların sırrı haberimizde...

Japonya'da kuro tamago denilen siyah yumurtalar bulunuyor. Aslında bunlar bildiğimiz beyaz tavuk yumurtası. Ancak özel bir işlemden geçirildikten sonra rengi siyaha dönüşüyor

Kuro siyah, tamago ise yumurta demek.

Başkent Tokyo'nun 80 kilometre güneybatısındaki volkanik bir vadi olan Owakudani'nin kükürtlü sularına batırılan tavuk yumurtaları bu koyu renge kavuşuyor.

Yumurtalar önce kafeslere konuluyor. Daha sonra bu kafesler bu kaynayan kükürtlü suyun altında birkaç dakika bekletiliyor. Kafesler bu sudan çıkarıldığında kabukları tamamen yanmış ve siyaha dönüşmüş oluyor.

Daha sonra kağıt torbalarda paketlenerek 500 yenden satışa çıkarılıyor.

Japonya'da kuro tamagolara çok önem veriliyor. Herkesin yemek istediği bu yumurtanın tadı, kabuğunu soyduktan sonra aslında bildiğimiz yumurtadan hiç farklı değil.

Farkı efsanesinde gizli. Çünkü Japonlar yenilen her kuro tamago'nun ömrü 7 yıl uzattığına inanıyor.

Tabi bu yumurtayı yemenin de bazı kuralları var. Kükürtlü sudan çıkarıldıktan sonra 48 saat içinde yenmesi gerekiyor. Aksi halde kabuğu tekrar eski rengine kavuşuyor ve inanışa göre 'mucizevi özelliğini' kaybediyor.

Kaynak: Haber Global TV

yumurta japonya