Sararan dişleri tek başına beyazlatıyor! Tek bir kez kullanınca bile dişleriniz yeniden inci gibi parlayacak

Püf Noktası Doğal Yöntemler Yaşam Haberleri
Sararan dişleri tek başına beyazlatıyor! Tek bir kez kullanınca bile dişleriniz yeniden inci gibi parlayacak

Dişlerimiz başta hijyen eksikliği olmak üzere pek çok sebebe bağlı şekilde sararmaya başlayabilir. Sararan dişleri beyazlatmak için kimyasal ürünler işe yaramadığında ise doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Bu gıdayı kullandığınızda dişleriniz yeniden inci gibi parlayacak.

Dişlerde sararmalar farklı nedenlere bağlı şekilde meydana gelebilir. Hem hijyen sorunu hem de estetik bir kaygı olan diş sararmasına karşı doğal yöntemler ile karşılık verebilirsiniz. Diş beyazlatmada kimyasal ürünler işe yaramasa da doğal yöntemler dişlerinizi yeniden inci gibi parlatmaya yetiyor. 

DİŞLER NEDEN SARARIR?

Diş sararması birden fazla neden bağlı şekilde gelişebilir. Dişlerin doğal beyaz rengini kaybetmesine yol açan en yaygın neden ağız ve diş hijyeninin yetersiz kalmasıdır. Bunun yanında karbonhidrat ve asit bazlı gıdaların aşırı tüketimi, aşırı miktarda kahve içmek, sigara kullanımı ve şeker hastalığı dişlerde sararmalara neden olan unsurlardır. Dişlerde sararmalar diş minesinin aşınması ile dişteki dentin tabakasının belirgin şekilde görülmesidir. 

Sararan dişleri tek başına beyazlatıyor! Tek bir kez kullanınca bile dişleriniz yeniden inci gibi parlayacak - Resim : 1

DİŞ BEYAZLATAN DOĞAL YÖNTEMLER

Dişlerde sararmalar meydana geldiğinde başvurabileceğiniz bazı doğal yöntemler bulunuyor. Dişlerde doğal beyazlığı yakalamak için başvurabileceğiniz bu doğal yöntemler ile yeniden inci gibi parlayan dişlere sahip olabilirsiniz. İşte ağız ve diş bakımının püf noktası olan doğal yöntemler:

Sararan dişleri tek başına beyazlatıyor! Tek bir kez kullanınca bile dişleriniz yeniden inci gibi parlayacak - Resim : 2

KARBONAT

Karbonat diş macununun ana etken maddesi olan sodyum bikarbonat bileşeni barındırır. Doğal bir temizleyici ve beyazlatıcı olan karbonat diş beyazlatmada da oldukça etkilidir. Tek başına kullanımı dişlerde beyazlığı yeniden kazanmayı sağlar. Karbonat ile diş beyazlatmak için diş macununun üzerine az miktarda karbonat serpebilirsiniz. Aynı zamanda tek başına macun yerine kullanılarak da karbonat beyazlığı sağlayacaktır. 

Sararan dişleri tek başına beyazlatıyor! Tek bir kez kullanınca bile dişleriniz yeniden inci gibi parlayacak - Resim : 3

ÇİLEK

Çilek diş beyazlatmada az bilinen fakat etkili yöntemler arasında yer almaktadır. Çileğin içerisinde malik asit bulunur. Malik asit ise diş minesi üzerinde oluşan zararlı tabakaların temizlenmesini sağlayarak dişlerinize doğal beyazlığını yeniden kazandıracaktır. Çilek ile diş beyazlatmak için çileği püre haline gelene dek ezin. ardından püre haldeki çileği diş fırçası yardımıyla dişlerinize macun gibi uygulayın. Bu yöntemin düzenli tekrarlanması dişlerde beyazlığı yeniden kazandıracaktır. 

Sararan dişleri tek başına beyazlatıyor! Tek bir kez kullanınca bile dişleriniz yeniden inci gibi parlayacak - Resim : 4

PORTAKAL KABUĞU

Güçlü bir C vitamini kaynağı olan portakalın kabuğu doğal diş beyazlatma yöntemleri arasında öne çıkmaktadır. Portakala kabuğunun dişlere uygulanması dişlerde doğal beyazlığı yeniden kazanmaya yardımcıdır. Portakal kabuğu ile diş beyazlatmak için portakal kabuğunu rendeleyin ve kuru defne yaprağı ile karıştırın. Ardından dişlerinizi bu karışım ile fırçalayın. Kısa sürede aradaki farkı göreceksiniz. 

Sararan dişleri tek başına beyazlatıyor! Tek bir kez kullanınca bile dişleriniz yeniden inci gibi parlayacak - Resim : 5

KARBONAT, SİRKE VE TUZ

Karbonat, sirke ve tuz karışımı dişlerde beyazlığı yeniden kazanmanıza yardımcı olur. Kısa süreli kullanımı ile dişleri bembeyaz hale getiren bu karışımdan faydalanmak için 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırarak macun elde edin. Ardından bu karışıma diş fırçasını batırın ve dişlerinizi bu şekilde fırçalayın. Sonuç sizi çok şaşırtacak.