Saat kaç? Türkiye'de şu an saat kaç? Saatler ileri alındı mı? Yaz saatine geçildi mi?

Türkiye
Saat kaç? Türkiye'de şu an saat kaç? Saatler ileri alındı mı? Yaz saatine geçildi mi?

İlkbahar mevsimine girilmesi ile beraber birçok ülkede yaz saati uygulamasına geçildi. Türkiye'nin yaz saati uygulamasına geçip geçmediği ise merak konusu oldu. Bazı teknolojik aletlerinin ayarlama yapması sebebiyle 'saat kaç? sorusu gündeme gelmiş durumda.

Türkiye'de saat kaç? sorusu günün en çok aratılan konularından birisi. Yaz saati uygulaması kapsamında pek çok ülkede saatler bir saat ileri alınırken son 6 yıldır sabit yaz saati uygulaması yapan Türkiye'de saatlerin ileri alınıp alınmadığı merak konusu oldu.

SAATLER İLERİ ALINDI MI?

Türkiye'de 2016 yılından itibaren yaz ve kış saati uygulamaları kaldırılmış durumda Türkiye'de yaz saati uygulaması bulunmadığı için saatler ileri alınmadı.

Türkiye'de yaz saati uygulaması olmadığı için Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, Hollanda, İsviçre, İsveç ve Danimarka ile Türkiye arasındaki saat farkı iki saatten bir saate, İngiltere ile olan saat farkı ise üçten ikiye inecek.

saat kaç

SAAT KAÇ?

Türkiye'de yaz saati uygulaması kullanılmadığı için saatler ileri alınmadı. Doğru saati öğrenmek isteyen vatandaşlar kol saatlerini kontrol edebilir ve ya arama motoru üzerinden "saat kaç" sorusuna yanıt arayabilir.

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması, herhangi bir ülkede gün ışığından öğleden sonra daha çok yararlanmak için saatlerin belirli bir oranda değiştirilmesidir. Bu uygulama kapsamında genellikle saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbahar başlangıcında ise bir saat geri alınır.

Kaynak: Haber Global TV

Türkiye'de saat kaç yaz saati uygulaması