Oscar'lı oyuncu Joaquin Phoenix, bir anneyle buzağısına yeniden hayat verdi

Oscar töreninde yaptığı konuşmanın etkisi henüz çok yeniyken Joaquin Phoenix, hayvan hakları konusunda bir kez daha harekete geçti. Aktör, Kaliforniya'daki bir mezbahadan yeni doğmuş bir buzağıyla annesini kurtardı.

Joker'deki unutulmaz performansıyla Oscar'a uzanan Joaquin Phoenix'in veganlığı, hayvan hakları konusundaki duruşu, eylemciliği yeni bir haber değil. 

Oscar töreninde yaptığı konuşma halen hafızalarda.

Joaquin Phoenix, Oscar konuşmasında ne demişti?

Hayvan hakları üzerinde büyük bir hassasiyetle duran aktör, sadece laf üretmiyor, eyleme de geçiyor sık sık. Son eylemi, Farm Sanctuary adlı kâr amacı gütmeyen kuruluşla birlikte törenden iki gün sonraydı. Phoenix, yeni doğmuş bir buzağıyla annesini ölümden kurtardı. O anlar, Farm Sanctuary tarafından hazırlanan bir videoyla kayda geçirilip paylaşıldı.

Kaliforniya'daki mezbahanın sahibinin anlayışla karşıladığı Phoenix ve beraberindekiler de mutluydu, aktörün bundan böyle Farm Sanctuary'nin çiftliğinde yaşayacak Liberty adını verdiği anneyle Indigo diye çağırdığı yavrusu da...

Daha önce de Farm Sanctuary ve benzer oluşumlarla birlikte hareket eden Joaquin Phoenix, "Eylemlerimiz sürecek" mesajı vermeyi de ihmal etmedi. 

Joaquin Phoenix Hayvan hakları