Okyanusta asılıymış gibi duran göl

Yaşam Haberleri Gezi Seyahat
Okyanusta asılıymış gibi duran göl
Fotoğraf: Shutterstock

Okyanustaki bir adada, devasa bir uçurumun kenarındaki inanılmaz göl! Dünyanın en etkileyici göllerinden biri Sorvagsvatn, Faroe Adaları'nda bulunuyor.

İnanılmaz güzelliği ve vahşi manzarasıyla görenleri büyüleyen bu göl Avrupa'nın en uzak ve en az bilinen yerlerinden biri.

Danimarka Krallığı'nın bir parçası olan Faroe Adaları toprakları içerisinde.

İzlanda ile Norveç'in ortasında, İskoçya'ya 250 kilometre uzakta olan Faroe'nin 18 adasının 17'sinde yerleşim var. Tüm adalar volkanik kökenli.

Vahşi doğasıyla bozulmadan kalmayı başaran ve deniz kuşlarıyla dolu olan bu ülkede görenleri başka bir zamana götüren bir tablo var.

Faroe'nin belki de en etkileyici yeri ise Sorvagsvatn Gölü. Faroe'nin en büyük adası olan Vagar'da bulunuyor.

Okyanusun üzerinde asılıymış gibi duran göl, okyanusun metreler üzerinde bulunuyor. Denize doğru çıkışı olmadığı için varlığını sürdürebilen bu gölü görmek için Faroe'nin tek havaalanı Bosdalafossur'a çok yakın.

2,5 metre ortalama derinliğe sahip gölün en derin yeri 59 metre. Deniz seviyesinden yüksekliği 32 metre olan Sorvagsvatn Gölü, 6 kilometre uzunluğunda 800 metre genişliğinde.

Gölde turistik aktiviteler de yapılıyor. Kayıkla gezebilir, etrafında yürüyüş yapabilir, kamp kurabilir, balık tutabilirsiniz. Tüm bunları yaparken okyanusla birlikte gölün müthiş manzarası size eşlik ediyor.