Metro İstanbul yaz etkinlikleri başladı

Yaşam Haberleri İBB
Metro İstanbul yaz etkinlikleri başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yaz Etkinlikleri kapsamında, İBB iştiraklerinden Metro İstanbul Esenler Kampüsünü İstanbullulara açtı.

Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi Metro İstanbul, geçtiğimiz yıllarda İstanbulluların yoğun ilgisi ile rekor katılımlara ulaşan yaz etkinliklerini geleneksel hale getiriyor. Metro İstanbul, Esenler’de bulunan Genel Müdürlük Kampüsü’nün kapılarını bu yaz da Metro İstanbul Yaz Okulu ve Açık Hava Sinema Günleri ile İstanbullulara açtı.

YAZ EĞLENCELİ VE ÖĞRETİCİ ETKİNLİKLER İLE GEÇECEK

İlki geçen yıl yaklaşık 300 çocuğun katılımıyla gerçekleşen Metro İstanbul Yaz Okulu, bu sene 10 Temmuz’da başladı. Çocukların ve ebeveynlerin katılım göstereceği ücretsiz etkinlikler, 1 Eylül’e kadar Esenler Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. 7-10 ve 11-14 yaş gruplarına yönelik 2’şer haftalık 4 dönemden oluşan “Metro İstanbul Yaz Okulu” programında çocuklara; robotik kodlama, aikido, atletizm, karikatür, çizgi roman atölyesi, geri dönüşüm atölyesi, yangın bilinçlendirme eğitimi, badminton, voleybol, basketbol, M-çiftçi, bilim otobüsü ve çocuk hakları eğitimi verilirken ebeveynler de yüz yogası ve toprak saksı yapımı gibi etkinliklere ve çeşitli seminerlere katılabilecekler.

“350’YE YAKIN EBEVEYN VE ÇOCUĞU BULUŞTURACAĞIZ”

Yaz etkinlikleri kapsamında konuşan Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, “Göreve geldiğimiz günden bu yana düzenlediğimiz etkinlikler ile kamu alanlarımızı İstanbullulara açıyoruz. Etkinliklerimizde önceliğimiz hep çocuklar oluyor. Çocuklarımızın eğlenceli ve öğretici etkinliklerle yaz tatillerini verimli geçirmesini istiyoruz. Çeşitli spor dallarını deneyimledikleri, toprakla temas edebildikleri bir ortamda karikatürden robotik kodlamaya pek çok alanda farklı tecrübeler yaşatıyoruz. Aynı zamanda ebeveynlerimiz için sanatsal ve eğitici etkinliklerden oluşan programlar düzenleyerek çocuklarını beklerken neşeli ve verimli zaman geçirme fırsatı sunuyoruz. Geçen yıl İstanbul’un 38 ilçesinden programımıza katılan yaklaşık 300 çocuğa mezuniyet töreni yaptık ve sertifikalarını teslim ettik. Hem çocuklarımızdan hem de ebeveynlerinden çok güzel geri bildirimler aldık. Bu sene de farklı yaş gruplarından 350’ye yakın çocuk ve ebeveyni buluşacak olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

İBB’YE BAĞLI İŞTİRAK ŞİRKETLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE HAZIRLANDIK

Metro İstanbul Yaz Okulu’nu İBB iştirak şirketleri ile iş birliği içerisinde hayata geçirdikleri aktaran Soy, “İBB iştirak şirketleri ile beraber çalışıyoruz. Geri dönüşüm atölyesinde İSTAÇ’tan, güvenli internet ve sağlıklı beslenme seminerlerinde Enstitü İstanbul İSMEK’ten, yangın bilinçlendirme eğitiminde İstanbul İtfaiyesi’nden, Bilim Otobüsü etkinliğinde Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nden ve çocuk hakları eğitimlerinde ise Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan destek alarak çocuklarımıza ve annelerine eğlenceli ve öğretici bir yaz aktivitesi hazırladık. Bu süreçte bizimle yaptıkları güzel iş birliği için bütün iştirak şirketlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

METRO İSTANBUL AÇIK HAVA SİNEMA GÜNLERİ BAŞLADI

Metro İstanbul Esenler Kampüsü, geçtiğimiz yıl 12 film gösterimi ile 10 bini aşkın kişiye ev sahipliği yapmıştı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Metro İstanbul Açık Hava Sinema Günleri etkinliği 18 Temmuz-24 Ağustos tarihleri arasında her hafta salı ve perşembe günleri 21.00’de sinemaseverlerle buluşuyor. Ücretsiz gerçekleştirilen Açık Hava Sinema Günleri etkinliğinde katılımcılara patlamış mısır, limonata ve sıcak içecek ikramları yapılıyor.

Genel Müdür Soy, “Sadece araçlarımızla değil, yaptığımız çeşitli etkinlikler ile istasyonları ve yerleşkelerimizi bir yaşam alanına çevirmeye önem gösteriyoruz. Gündüz saatlerinde Yaz Okulu’nda çocukları ve anneleri ağırlıyoruz. Akşam saatlerinde ise sinema gösterimi ile ailelerin keyifli anlarına eşlik ediyoruz. Esenler ve çevre ilçeler etkinliklerimize yoğun ilgi gösteriyor ve çok güzel geri bildirimler alıyoruz. Geçen yaz Açık Hava Sinema Günleri’nde 10.000 kişiyi ağırlayarak rekor kırdık. Hem Metro İstanbul Yaz Okulu hem de Açık Hava Sinema Günleri etkinliğinde İstanbul halkı ile buluşmaktan mutluyuz” dedi.

3 binin üzerinde ücretsiz program ve eğitimin gerçekleşeceği ‘İBB Yaz’ etkinlikleriyle ilgili bilgi ve program takvimine şehrin kültür sanat platformu ‘Radar İstanbul’dan ulaşılabilecek.

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Metro istanbul