Menemenin bol sulu olmasını sağlayan tüyo! Tavanın dibine asla yapışmıyor
Lezzetli menemen pişirmek için aklınızda bulunması gereken lezzet sırrı. Bu tarife göre hazırlanan menemen asla tavaya yağışmıyor.
Menemen, Türk mutfağının en sevilen ve en pratik yemeklerinden biridir. Kahvaltılardan akşam yemeklerine kadar her sofrada yerini alabilen bu lezzetli yemek, özellikle bol sulu olmasıyla dikkat çeker. Ancak, birçok kişi menemen yaparken sıklıkla sulu olmasını sağlamakta zorlanır. İşte menemenin bol sulu olmasını sağlayan bazı önemli tüyolar.
BALKAN USULÜ MENEMEN ŞAŞIRTIYOR!
Balkan coğrafyasında yaşayan Türklerde menemeni çok seviyor. Ancak menemeni biraz farklı yapıyorlar.
Menemen Tarifi Hazırlanması:
Soğan, biber ve domatesler (kabuğu soyulacak) doğranır. Bu hazırlık tamamlandıktan sonra tavaya biraz tereyağı birazda zeytinyağı eklenir. İsterseniz Ayçiçek yağıda ekleyebilirsiniz. Ancak zeytinyağı en iyisidir.
,Soğan ve biber tavaya eklenerek kavrulur ancak yanmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Sonra soyulmuş domates ve tuz eklenerek karıştırılır.
Domatesler az suyunu salana kadar pişirilir.. Bu aşamada 1 çay bardağı kadar sıcak suyu ilave etmek gerekiyor. Bu teknik sayesinde menemen çok daha bol sulu ve lezzetli oluyor.
Domatesler yeterince piştikten sonra yumurta kırılarak karıştırılır.
Yumurtaları ekledikten sonra ocağı kısık ayara alın. Kısık ateşte biraz daha pişirdikten sonra menemeniz artık servise hazır hale gelecektir. Yumurta miktarını kendi isteğinize göre arttırabilirsiniz.
Menemeni servis ederken üzerine ince ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.