Mavi Ay ne zaman? Mavi Ay nedir, neden olur?

Yaşam Haberleri
Mavi Ay ne zaman? Mavi Ay nedir, neden olur?

Ay'ın, Dünya'ya en yakın olduğu zamanlardan biri olan Mavi Ay kendini bir kez daha göstermeye hazırlanıyor. Yılın en büyük ve en parlak Ay'ı olan Mavi Ay için geri sayım başladı. Mavi Dolunay adı verilen doğa olayı merak konusu. Peki, Mavi Ay nedir, neden olur?

Süper dolunay olarak da ifade edilen Mavi Ay, kendini göstermeye hazırlanıyor. Ay'ın, Dünya'ya en yakın olduğu zamanlardan olan Mavi Ay'ın gerçekleşeceği tarih için heyecan dorukta. 2023'ün tek Mavi Ay olayı bu hafta gökyüzünde görsel bir şölen oluşturacak. Gerçekleşecek Mavi Ay, yılın en büyük ve en parlak Ay'ı olacak. Astroloji ile ilgilenenler ise "Mavi Ay ne zaman çıkacak, saat kaçta? Mavi Ay ne demek ve ne zaman olur?" sorularının yanıtını merak ediyor. İşte 2023 Mavi Ay'ın görülme tarihi...

MAVİ AY NE ZAMAN?

Mavi ay 30 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Yılın ender doğa olaylarından biri olarak öne çıkan Mavi Dolunay, Türkiye saatiyle 04:36'da zirveye ulaşacak.

MAVİ AY TÜRKİYE'DE HANGİ SAAT ARALIĞINDA GÖRÜLECEK

Mavi Ay, Türkiye saatiyle 04.36'da zirveye ulaşacak. Gökyüzüne bakanlar bu saatte en parlak ve büyük bir şekilde Mavi Ay'ı görebilecekler.

Bir sonraki mavi ay 30 Ağustos'tan sonra Ağustos 2024'de gerçekleşecek.

MAVİ AY NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Dünya'da meydana gelen volkanik patlama ve orman yangınlarının neden olduğu toz bulutlarının hareketi sırasında dolunay bir süreliğine mavi tonlarda görünüyor. Gökbilimciler aslında Ay'ın renginin değişmediğini, toz bulutları sebebiyle öyle göründüğünü bildiriyor.

Yaşam haberleri

Kaynak: Haber Global TV