Londra'nın en ünlü restoranlarından Le Gavroche kapanıyor

İngiltere
Londra'nın en ünlü restoranlarından Le Gavroche kapanıyor

Fransız şef Michel Roux Jr, 1974 yılında İngiltere'de Michelin yıldızı alan ilk ve ülkenin en ünlü restoranlarından biri olan Londra’daki restoranı "Le Gavroche"un Ocak 2024'te kapanacağını duyurdu.

Londra’nın Mayfair semtindeki Le Gavroche, 2020 ve 2021 yıllarında ölen Fransız kardeşler Michel ve Albert Roux tarafından 1967 yılında açılmıştı.

Roux kardeşler, İngiliz gastronomi sahnesini etkilemiş olmalarıyla tanınıyorlar. 1982'de üç yıldız alan ve iki yıldızını koruyan Le Gavroche, 1991'de Albert'in İngiltere'de tanınmış bir şef olan oğlu Michel Roux Jr. tarafından devralınmıştı.

Michel Roux Jr, Le Gavroche'un kapanışını Instagram'da ve The Times'a verdiği bir röportajda duyurdu.

Restoranı "Londra'nın klâsik Fransız seçkin mutfağının son kalesi" ve "İngiltere'nin en ünlü restoranlarından biri" olarak nitelendiren 63 yaşındaki şef Roux Jr, "Gerçekten çok yoruldum" dedi.

Londra'nın en ünlü restoranlarından Le Gavroche kapanıyor - Resim : 1

"Çok stresli bir iş"

Şef, "İşimden eskisi kadar zevk almadığım bir aşamaya geldim. Bu çok stresli bir iş ve profesyonel ve özel hayatım arasında daha iyi bir denge kurmak istiyorum" diyerek, restoranın kapanması kararına açıklık getirdi.

Roux, "34 yıldır, yani babamdan daha uzun süredir işin başındayım. Le Gavroche'da yemek yiyen herkesin beklediği yüksek kaliteyi sunma baskısı çok yorucu. Bu, sadece her gün ve her servis için değil, her tabak için geçerli!” dedi.

Şef, ayrıca Covid salgını ve Brexit ile ilgili zorluklara da işaret ederek, "Bunlar, kaynak bulma, personel ve maliyetler açısından işlere çomak soktu" dedi. Roux, ancak restoranın finansal olarak çok iyi durumda bulunduğunu ve "her gün tamamen dolu" olduğunu belirtti.

Michel Roux Jr, Kasım ayında başlayıp ocak ayında şirketin kapanmasına kadar "bir dizi veda yemeği" düzenleyeceğini duyurdu.

Kaynak: Ajans Bizim

Londra İngiltere Michelin yıldızı