Kızı Gamze okula gidebilsin diye 4 km'lik yol açan babaya yardım yağdı

Kızı Gamze okula gidebilsin diye 4 km'lik yol açan babaya yardım yağdı

Muğla'da, ilkokula başlayan kızı Gamze'yi servis aracının evden rahatça alabilmesi için kendi imkanlarıyla eve kadar 4 kilometrelik yol açtıran Ramazan Korkut, kendisine birçok hayırseverden yardım edildiğini açıkladı.

Menteşe ilçesi Yemişendere Mahallesi'nin Tembeller mevkiinde oturan evli ve 1 çocuk babası çiftçi Ramazan Korkut'un 3 yıl önce evi yandı. Bu nedenle tüm birikimini harcayan Korkut, yaşadıkları yere giden dağ yolunun bozuk olması nedeniyle servis aracı giremediği için geçen yıl kızı Gamze Korkut'u ana sınıfına gönderemedi.

Kızı Gamze okula gidebilsin diye 4 km'lik yol açan babaya yardım yağdı - Resim : 1

Bu yıl, Menteşe ilçe merkezindeki Şehbal Baydur İlkokulu'nda birinci sınıfa başlayan küçük Gamze'nin yol sıkıntısı devam etti. Menteşe Belediyesi'ne yolun yapılması için başvuran Ramazan Korkut, 'Orman yolu olduğu için yapamıyoruz' cevabı aldı. Bunun üzerine Korkut, 1 kepçe ve 4 kamyon kiraladı. Menteşe Belediyesi bir kamyon, Orman Bölge Müdürlüğü ise bir greyder desteğinde bulundu. 6 gün boyunca süren çalışmalar sonucu düzeltilen ve çakıl dökülen 4 kilometrelik yol, stabilize hale getirildi.

Kızı Gamze okula gidebilsin diye 4 km'lik yol açan babaya yardım yağdı - Resim : 2

ARTIK EVLERİNİN ÖNÜNDEN SERVİSE BİNİYOR

Daha önce babası tarafından traktörler ile anayola götürüldükten sonra servise binebilen Gamze'nin yol çilesi, sona erdi. Artık evlerinin önünde servise binip inen küçük kızın mutluluğu, yüzüne yansıdı.

Kızı Gamze okula gidebilsin diye 4 km'lik yol açan babaya yardım yağdı - Resim : 3

KORKUT AİLESİNE YARDIMLAR ÇIĞ GİBİ YAĞDI

Muğla Valisi Esengül Civelek'in talimatıyla Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, makamında Ramazan Korkut ile bir araya geldi. Kaymakam Yıldız'ın ziyarette Korkut'a, borçlarının Muğla Valisi Esengül Civelek'in talimatıyla kapatılacağını söylediği öğrenildi. 

Korkut, "Haberin internet sitelerinde ve televizyonda çıkmasının ardından onlarca insan beni arayarak hesap numaramı istedi. Kimileri ise evimize gelerek maddi yardımda bulundu. Bugün ise sayın Kaymakamımızın araması üzerine kendisini makamında ziyaret ettim. Sayın Valimizin talimatıyla borçlarımının kapatılacağını söyledi. Haluk Levent Bey ise bu ayın 21'inden sonra bizi evimizde ziyaret edecek. Destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. DHA

Ramazan Korkut yol Gamze okul Menteşe ilçesi Haluk Levent