Keşkül nasıl yapılır? Evde kolay bir şekilde keşkül yapmanın tarifi
Sevilen sütlü tatlılardan biri olan keşkül tatlısı, Ramazan Ayı ile birlikte evlerde yapılmak için aratılıyor. Peki, Keşkül nasıl yapılır? Kıvamında keşkül nasıl yapılır?
Osmanlı mutfağından günümüze uzanan yadigar tatlılardan biri olan keşkül; toz badem sayesinde aromalı, hoş kokulu ve şerbetli tatlılara oranla daha hafif ve az kalorili, pratik bir tatlı seçeneği. İşte oldukça kolay bir şekilde yapılabilecek 4 kişilik keşkül tarifi...
Keşkül Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 çay bardağı toz badem
Servisi için:
- 12 adet badem
- 1 yemek kaşığı file Antep fıstığı
Keşkül Tarifi - Keşkül Nasıl Yapılır?
- Toz şeker, pirinç unu ve toz bademi derin bir tencereye aktarın.
- Sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp tüm malzemelerin pürüzsüzce birleştiğine emin olun.
- Orta-kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak kıvamı hafifçe koyulaşıncaya dek yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Krema kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Keşkülün kıvamı muhallebi kadar yoğun olmamasına özen gösterin.
- Pişen keşkülü servis kaselerine paylaştırın. Önce ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Ardından buzdolabına alarak dinlendirin.
- Servis etmeden önce üzerlerini badem ve file Antep fıstığı ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin, işte bu kadar!
Keşkül Kaç Kalori?
1 porsiyon keşkül 368 kaloridir.
Kaynak: Haber Global TV