Kendi ekmeğini kendin yap! Evde ekmek nasıl yapılır? İşte evde ekmek tarifi

Kendi ekmeğini kendin yap! Evde ekmek nasıl yapılır? İşte evde ekmek tarifi

Evde kalmaya devam ederken kendi ekmeğinizi içinize sinecek hijyende kendiniz yapmak, sağlıklı ve güvenilir öğünler hazırlamak istiyorsanız, sizler için hazırladığımız oldukça pratik bu tarifi deneyebilirsiniz.

Türk sofralarının olmazsa olmazı ekmektir hiç kuşkusuz. Mis gibi kokusu, çıtır çıtır dokusuyla tüm öğünlerin başrol oyuncusu olan ekmeği evde, üstelik makine yardımı olmadan yapmak çok kolay. İşte, sağlıklı ve pratik ekmek tarifi...

EVDE EKMEK TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı un,

1 paket kurutulmuş maya,

2 çay kaşığı şeker,

Yarım çay kaşığı tuz,

1,5 bardak ılık su.

YAPILIŞI

Un, kuru maya, tuz ve şekeri büyük bir kapta karıştırın. Üzerine yavaş yavaş ılık suyu ekleyin ve tüm karışımı güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve oda sıcaklığında 45 dakika - 1 saat dinlendirin. Kabaran hamuru ikiye bölün, üzerlerini hafifçe unlayın ve parçalara ekmek şekli verin. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine hamurları yerleştirip 15 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 220 - 230 derecede ekmekleri 30 dakika pişirin. Kabuğu kızaran ve çıtırlaşan ekmekleri oda sıcaklığında 15 dakika beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

EVDE EKMEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI

• Ekmek yapmaya bu kolay tarifle başlayın.

• Tarifi dikkatlice takip edin fakat mutfak deneyiminizi de göz ardı etmeyin.

• Ekmeklerinizi tepsi yerine, fırın taşının üzerinde pişirmeniz daha lezzetli sonuçlar verecektir. Ekmeklerin kurumadan, eşit ve çıtır çıtır pişmesini sağlayacak olan fırın taşı uzun sürede ısınacağı için 45 dakika boyunca fırının içinde iyice ısınmasını sağlayın. Üzerine yağlı kağıt yerleştirdikten sonra hamur parçalarınızı da koyup, kabuğu kızarıp çıtırlaşana kadar pişirin.

• Ekmeğiniz fırın tepsisinde pişerken ısıya dayanıklı bir kabın içerisine su koyup fırını kapatırsanız, ekmeğiniz daha lezzetli ve yumuşak olacaktır.

ekmek tarifi