Kavurucu sıcaklar ne zaman düşecek? 3 büyük kentte hava nasıl olacak? Hava Tahmin Uzmanı canlı yayında açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu İstanbul İzmir Ankara

Ankara Meteoroloji Genel Müdürlüğü'de bulunan Haber Global muhabiri Engin Yağcı, Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemir'den havaya ilişkin son bilgileri aldı.

Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemir, önümüzdeki günlerde hava sıcaklarının sürüp sürmeyeceğine ilişkin Haber Global canlı yayınında son bilgileri aktardı.

Özdemir, "Hava sıcaklıkları halen mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor tüm ülke genelinde. Çarşamba günü de yine artarak bu şekilde devam ediyor. Perşembe günü de yurdun büyük bir bölümünde sıcaklıklar yüksek. Yine sadece ülkemizin kuzeybatısında bir soğuma gerçekleşecek. Özellikle Marmara Bölgesinde diyebiliriz soğuma gerçekleşecek ama diğer yerlerde sıcaklıklar halen yüksek. Cuma günü içinde ülkemizin iç ve kuzey kesimlerinde sıcaklarda düşüşler var. Ama yine ülkemizin güney ve doğu kesimlerinde halen mevsimin üzerinde sıcaklar göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

3 BÜYÜK KENTTE HAVA NASIL OLACAK?

Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemir İstanbul, Ankara ve İzmir'de havaların nasıl olacağına ilişkin son tahminleri şöyle aktardı:

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da yarın için 37 derece sıcaklık bekliyoruz. Perşembe günü düşeceğini söylemiştik 29 dereceye kadar düşecek yine cuma günü içinde 30 derece beklentimiz var İstanbul'da.

İZMİR'DE HAVA NASIL OLACAK?

İzmir'de de çarşamba günü için 42 derece perşembe ve cuma günü için de 36 derece sıcaklık bekliyoruz. Yine mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek

ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Ankara'da da yarın için 35 derece sıcaklık bekliyoruz. Perşembe günü 39 derece oldukça yüksek bir sıcaklık. Bu aşırı ısınmayla birlikte kısa süreli bir gök gürültülü sağanak beklentimiz var Ankara'da. Ama cuma günü için 29 dereceye kadar düşecek hava sıcaklığı.

 

Kaynak: Haber Global TV

kavurucu sıcak büyük kent hava durumu meteoroloji tahmin İstanbul İzmir Ankara