Karpuzu kim çaldı? Sadece IQ'su yüksek olan 'dedektifler' 7 saniyede hırsızı buluyor!

Zeka testi Zeka bulmacası
Karpuzu kim çaldı? Sadece IQ'su yüksek olan 'dedektifler' 7 saniyede hırsızı buluyor!

Bu resimli bulmacayı yalnızca gerçek dedektif zekasına sahip kişiler çözebilir. 7 saniye içinde dükkandaki karpuzu kimin çaldığını bulabilir misiniz?

Bu resimdeki 4 kişiden biri dükkândan karpuz çaldı. Peki ama hangisi? Aşağıdaki resme bakarak 7 saniyede bulabilir misiniz?

Karpuzu kim çaldı? Sadece IQ'su yüksek olan 'dedektifler' 7 saniyede hırsızı buluyor! - Resim : 1

Bu zihin bulmacası, zekâ seviyenizi çözerken kararlarınıza göre zekâ seviyenizi test etmenin eğlenceli bir yoludur. Bu tür IQ bulmacalarında problemi dikkatli bir şekilde analiz etmeniz, analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanarak cevaba ulaşmanız gerekir. Zekâ bulmacaları, bulmacalara eğlenceli bir unsur ekleyerek basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Cevap tam önünüzde olmayacağından, yaratıcı bir şekilde çözüme ulaşmayı düşünmeniz yardımcı olacaktır. Bu yüzden karpuz hırsızını sadece resme bakarak tanımlamanız gereken ilginç bir bulmacayla karşı karşıyayız.

Bu test zekâ seviyenizi test etmek için oluşturuldu. Resimde hırsızlık suçundan sorguya alınan dört şüpheliyi görüyorsunuz. Dükkânın içinde bir karpuz çalındı. Bulmacada dört kişinin eşyasının parasını ödemek için sırada beklediği belirtiliyor. Ancak içlerinden biri karpuz çalıp sakladı. O kişi kim? Bulmaca, “Karpuzu kim çaldı?” sorusunu sorarak izleyicileri hırsızı bulmaya davet ediyor.

Cevap sandığınız kadar basit olmadığından bu bulmacayı cevaplamadan önce görsele çok dikkatli bakmanız gerekiyor. 

Karpuz hırsızını 7 saniyede görebildiniz mi?

Önce dört şüpheliye bir bakalım:

Şüpheli 1: Hamile bir kadın.

Şüpheli 2: Büyük kırmızı taşıma çantası olan bir kadın.

Şüpheli 3: Büyük mor taşıma çantası olan bir kadın.

Şüpheli 4: Futbol topu olan bir adam.

İŞTE YANIT

4 numaralı şüpheli görünüşte sadece futbol topu taşıyor ama çok fazla çaba harcıyormuş gibi görünüyor. Yani topun içinde karpuz olmalı. Bilmecesinin cevabı, futbol topu olan adamın dükkânın içindeki karpuzu çalan kişi olduğu.

Karpuzu kim çaldı? Sadece IQ'su yüksek olan 'dedektifler' 7 saniyede hırsızı buluyor! - Resim : 6

Kaynak: Haber Global TV