En sevdiğiniz renk kim olduğunuzu söylüyor

kişisel veri
En sevdiğiniz renk kim olduğunuzu söylüyor

Yalnızca birer beğeni ya da hoşluk olarak gördüğümüz renk seçimleri aslında karakterimiz ile çok daha yakından alakalı. Yapılan araştırmalar insanların en sevdikleri renklere göre belirli kişilik özellikleri bulunduğunu oraya koymaya devam ediyor. Peki ya en sevdiğin renge göre sen kimsin?

İnsan zihni oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Bizler bu karmaşanın içerisinde yavaş yavaş ilerlemeye devam ederken, zihnimizle ilgili bazı şaşırtıcı bilgiler de elde ederiz. Bu şaşırtıcı bilgilerden biri de en sevdiğiniz rengin karakterinizi nasıl anlattığı. Sevdiğiniz renkler kişilik özellikleriniz hakkında çok fazla bilgi taşıyor. 

EN SEVDİĞİN RENGE GÖRE SEN KİMSİN?

Sevdiğimiz ve tercih ettiğimiz renklerin kişilik özelliklerimiz ile derin bir bağlantısı olduğu yapılan bilimsel çalımalar ile ortaya konuluyor. Bu durum da tabii ki kişilerin renkler ile benzerliği değil. Ancak bir noktada bireylerin sahip oldukları kişilik özelliklerine göre belirli renk tonlarına daha çok sempati duyduğu görülüyor. Bu durum ise sevdiğiniz rengin karakterinizi etkilemesi değil, tam tersine sahip olduğunuz kişilik özelliklerine göre belirli renk tonlarının ruhunuzu daha güvende hissettirmesi olarak açıklanıyor. Her farklı renk tonu farklı bir kişilik özelliğine hitap ediyor. İşte en sevdiğiniz renge göre kişilik özellikleriniz:

En sevdiğiniz renk kim olduğunuzu söylüyor - Resim : 1

KIRMIZI

En sevdiğiniz renk kırmızı ise, tamamen baskın bir karakteriniz var demektir. Kırmızı rengi seven bireyler sıkıcı, gereksiz konuşmalardan ve uzayan işlerden haz etmezler. Onlar için en önemli olan şey hedefe odaklı olmak ve sonuca ulaşmaktır. Hayattaki hedefleri her zaman yükseklerde ancak gerçekçidir. Hayal gücü konusunda biraz daha zayıf olan bu bireyler gerçekliği sıkı sıkıya sarılmış desek yeridir. Zaman yönetimi tam olarak onların uzmanlık alanıdır. Çalışma hayatında oldukça titiz ve düzenli olan kırmızı renk severler, aynı zamanda dakik kişilerdirler. Özgüvenleri çok yüksek olsa da, bu kişiler eleştiriden nefret ederler ve çoğu zaman dış fikirlere kapalı şekilde yaşarlar. 

En sevdiğiniz renk kim olduğunuzu söylüyor - Resim : 2

SARI

En sevdiğiniz renk sarıysa, girdiğiniz her ortamda isteyen kişi sizsiniz demektir. İlgi çekici ve eğlenceli yapıları ile sarı renk insanları hemen hemen herkese sempatik gelirler. İkili ilişkilerde çok güçlü kişilikleri vardır. Sarı rengi seven insanlar aynı zamanda sosyal kişilerdirler ve yeni insanlar tanımaktan korkmazlar. Oldukça girişken olmalarının yanı sıra enerji doludurlar. Ancak bu enerji ve girişkenlik bazı detayları es geçmelerine ve dağınıklıklara neden olabilir. Sarı renk insanları genellikle ''bırak dağınık kalsın'' politikasını benimseyen kişilerdirler. 

En sevdiğiniz renk kim olduğunuzu söylüyor - Resim : 3

MOR

Mor rengi seviyorsanız, siz fark etmeseniz de içinizde sanatçı ruhu var demektir. ihtişamın ve sanatın rengi olan mor rengi seven bireyler olaylara daha duygusal bir çerçeveden bakabilir ve empati yeteneği gelişmiş kişilerdirler. Ruhu ile bedeni bütünleşmiş, iç huzura sahip kişiler mor renk severler olarak karşımıza çıkıyorlar. Enerjileri yerine göre değişkenlik gösterse de, mor renk severlerin asaleti daimidir. Ancak bu kadar duyarlılık ve farkındalık yanında çok fazla düşünmeyi de getiriyor. Mor renk severlerin durduğu her saniye aklına başka bir olumsuz düşünce gelme ihtimali de artıyor. 

En sevdiğiniz renk kim olduğunuzu söylüyor - Resim : 4

MAVİ

En sevdiği renk mavi olan kişiler tam birer mükemmeliyetçidirler. Onlar için her şey kusursuz olmalıdır. Aynı zamanda bu kusursuzluk kendi içinde bir de düzen barındırmalıdır. Düzen ve kurallarının içinde yaşamayı seven mavi renk insanları bu yapılarını hem iş hayatlarında, hem arkadaşlıklarında hem de aşk hayatlarında kararlılıkla uygularlar. Ayrıntılarda çok fazla vakit geçirdikleri için ise karar almaları bazen uzun ve zorlu bir sürece dönüşür. Sakin yapıları ile ön plana çıkarlar. Mavi renk insanları genellikle sinirlenmeyen ve sorunlar karşısında durumu kontrol altında tutabilen kişilerdirler.

En sevdiğiniz renk kim olduğunuzu söylüyor - Resim : 5

YEŞİL

En sevdiğiniz renk yeşil ise, tebrik ederiz. Çünkü sizler dengeyi bulmuş, hayatı hem maddi hem de manevi olarak kontrol altında tutabilen kişilersiniz demektir. Daha çok doğa rengi olduğu için kırsal alanları seven bir yapınız olabilir. Kalabalığın dışında kalmayı ve kendinizi yormayacak şeyleri daha çok seviyorsunuz. Kulaklığınız ve siz, hayata karşı yeterlisiniz demektir. Daha fazla insan ya da daha fazla hayatın içinde olma çabasından uzak kişiler yeşil renk insanları olarak tanınıyor.

En sevdiğiniz renk kim olduğunuzu söylüyor - Resim : 6

SİYAH

Son olarak ise asaletin, gizemin, gücün rengi olarak tanınan siyah renge geldi sıra. Dışarıdan bakıldığında hep ilgi çekici ve gizemli gelse de, siyah renk severler kendi içlerinde karamsarlık yaşayan ve bunalmış kişilerdirler. Ancak bu yapılarının yanı sıra siyah renk insanları kararlı ve kendi ayakları üzerinde durabilen kişiler olarak bilinirler. İç karmaşaları ne kadar yoğun da olsa, içinden çıkmanın bir yolunu bulurlar. Siyah renk insanları aynı zamanda azimli kişilikleri ile de bilinirler. 

Kaynak: Diğer

renk kişilik özellikleri karakter testi kırmızı mavi siyah mor Sarı yeşil Sinirli sakin sevecen yapı arkadaş aşk hayat