Kağıthane'de örnek davranış: Billboardlara reklam yerine mama konuldu

Kağıthane'de örnek davranış: Billboardlara reklam yerine mama konuldu

4 Ekim Hayvanları Koruma gününde farkındalık oluşturmak amacıyla Kağıthane Belediyesi ilçedeki billboardlara kedi ve köpek mamaları astı. Vatandaşlar billboardlardaki mamaları alıp diledikleri sokak hayvanını besledi.

Her yıl Ekim ayında kutlanan Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Kağıthane Belediyesi ilçedeki billboardlara kedi ve köpek mamaları astı. İlginin yoğun olduğu projede vatandaşlar billboardlardaki mamaları alıp diledikleri sokak hayvanlarını besledi. Üç gün sürecek olan projede toplam 3 bin kedi ve köpek maması dağıtılırken Kağıthane’nin 20 farklı noktasındaki billboardlara mama asımı yapıldı.

Kağıthane'de örnek davranış: Billboardlara reklam yerine mama konuldu - Resim : 1

"CAN DOSTLARIMIZLA BU HAYATI BİRLİKTE PAYLAŞIYORUZ"

"Sokaklarda yaşayan can dostlarımızla bu hayatı birlikte paylaşıyoruz" diyen Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin şunları söyledi; "4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ama biz sadece bugün değil yılın bütün günlerinde can dostlarımız ile birlikteyiz. Bir farkındalık projesi oluşturalım dedik. Sokaklarda yaşayan can dostlarımızla bu hayatı birlikte paylaşıyoruz bu yüzden can dostlarımızın mamalarını billboardlara astık. Vatandaşlarımıza da "can dostlarımızı mutlu etmek ister misin?" diye bir soru sorduk. Eğer mutlu etmek isteyen olursa köpek ve kedi mamalarımızı alıp sokak hayvanlarını besleyebilir. Bizlerin asıl isteği şu ki sokak hayvanlarına tüm vatandaşlarımızın duyarlı olması. Bizler hayvan ambulansımızla, veteriner hekimlerimizle, rehabilitasyon merkezimizle ve beslenme noktalarımızla can dostlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Hatta can dostları ofisi projemizi de önümüzdeki yıl hayata geçireceğiz."

"MAMALARIN YANINDA BİR KAP DA SU VERMEYİ UNUTMAYALIM"

Hayvanlara karşı daha duyarlı olulnması gerektiğini belirten ilçe sakinlerinden Ayşe Turhan, "Çok güzel bir proje, hayvanlara karşı daha duyarlı olmamız lazım. Ben de mama alacağım ve mahallemdeki kedi ve köpeklere vereceğim" ifadelerini kullandı. Hüseyin Es ise "Metrodan çıkarken dikkatimi bu billboardlar çekti. Çok güzel bir proje olmuş. Ben de alacağım yolda gördüğüm sokak hayvanlarına vereceğim. Tabi bu mamaların yayında bir kap da su vermeyi de unutmayalım. Evde tavşan ve köpeğim var. Ama köpeğime zaten mama alıyorum. Sokaktaki hayvanlara bu mamayı vermemiz daha iyi olur" diye konuştu.

Kağıthane'de örnek davranış: Billboardlara reklam yerine mama konuldu - Resim : 2

ÜNLÜ İSİMLERDEN FARKINDALIK KAMPANYASINA DESTEK

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde tüm hayvan sahiplerine “İlk Günden Sorumluluk” çağrısı yapan Royal Canin’in farkındalık kampanyasına ünlü isimler de destek verdi. Marka, fotoğraflarıyla Öykü Karayel, Meriç Aral ve Berk Atan’ın da evcil hayvanları ile birlikte kampanyada yer aldığını duyurdu.

Kağıthane'de örnek davranış: Billboardlara reklam yerine mama konuldu - Resim : 3

Royal Canin, kedi ve köpek bakımına ilişkin bilgilerin yer aldığı Sorumlu Hayvan Sahipliği Rehberlerinin Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı (OIE) tarafından tüm hayvanlar için geliştirilen, hayvanların açlık ve susuzluktan, sağlık sorunlarından ve korku/stres unsurlarından uzak bir yaşama erişim, uygun barınma koşulları ve kendilerini oldukları gibi ifade edebilme haklarının altını çizdiğini bildirdi.

Kağıthane'de örnek davranış: Billboardlara reklam yerine mama konuldu - Resim : 4

Royal Canin, hayvan sahiplenme sürecini detaylı olarak ele alan rehberlerinin, kedi ve köpek sahiplenme kararı alırken dikkat edilmesi gerekenler, kedi ve köpek ile yaşam, ev ortamı, sağlıklı beslenme, hayvan bakımı ve yaşam kalitesi, birden fazla hayvan ile yaşam, taşınma sürecinde dikkat edilmesi gerekenler, şehir hayatında kedi ve köpek yaşamı gibi pek çok konuda ayrıntılı bilgi sunduğu ve web sayfaları royalcanin.com/tr  üzerinden ücretsiz olarak ulaşılabildiğini ifade etti.

 

 

Kaynak: DHA

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü